Inredningsnyheterna v.47/ 2019

Lördag och mitt i pågående pyssel inför stundande adventstider kikar jag in för att dela med mig av veckans inredningsnyheter som har sett dagens ljus under vecka 47.
En vecka då det varit lite lugnare på nyhetsfronten men lite fint har detta till trots hamnat i mitt blickfång, så häng med!

Först ut har vi en stolsnyhet i form av stolen Vester tillverkad av ek med mässingsdetaljer designad av Chris L. Halstrøm för danska Skagerak.
Stolen är faktiskt inte enbart designad för varumärket Skagerak utan även för ett speciellt hotellprojekt i form av Svinkløv Badehotel i norra Jutland.

Den ikoniska  nationalservisen Swedish Grace från Rörstrand firar 90 år genom att lansera en exklusiv hyllningsservise i form av  Swedish Grace Gala.
Formgivaren och konstnären Louise Adelborg skapade servisen redan år 1930 och därefter har den  återlanserats och utökats i omgångar, idag kan man hitta både porslin och textilier i den klassiska samlingen. Som en hyllning till Louise, hennes egensinne och bidrag till svensk designhistoria introduceras därför det luxuösa tillskottet Swedish Grace Gala i början av 2020 ,en exklusiv servis i sex delar för speciella tillfällen.

Det danska textilvarumärket Kvadrat har i samarbete med designduon Ronan and Erwan Bouroullec tagit fram fönster skydd som är mer än bara vanliga sådana.
Fönsterskydden kommer i olika kulörer och texturer, men har även inverkan på akustiken i ett rum samt att de kan bidra till att minska energiförbrukningen.
Vill du veta mer så läs vidare HÄR

Våren 2020 breddar Iittala sortimentet med krukor i serien Nappula designad av Matti Klenell eftersom de under 2019 firar tio lyckosamma år tillsammans.
Inspirationen till Nappulas design har ett ganska oväntat ursprung, Klenell arbetade nämligen i Nuutajärvi glasmuseum och där fick han syn på ett gammalt bord vars originella, stora, rundade fötter fångade hans intresse vilket nu ges i uttryck i seriens nya blomkrukor.
Krukorna i keramik lanseras i två olika storlekar och tre färger: vit, mörkgrön och beige.

Jag fick upp ögonen för den senaste nyheten hos Layered i form av ett nytillskott till serien Modern Oriental i en ny kulör som heter Saffron
Här fångad på bild hemma hos Malin Persson känd från Trädgårdstider på SVT bla.

New Works presenterar deras nya Karl-Johan bordslampa som är inspirerad av utflykter till naturen, och sökning efter vilda svampar i höstskogen. Denna harmoniska lampa kombinerar de mjuka glaskurvorna med stabiliteten i svart eller rökt ek. Resultatet är ett poetiskt stycke, en kombination av ton och struktur, mörk och ljus.

Så fin!

Höganäs Keramik har sedan starten år 1909 följt årstidernas skiftningar och till en början var lergodsfabriken beroende av naturens välvilja för att få fram de rätta materialen, och sedan dess har produkternas färg och form hämtat inspiration från skog och mark.
Till våren 2020 slår Höganäs Keramik’s nya mugg Vildros ut i ett solkysst mönster ,ja lite lätt fräknig som solkysst hy.

Årets julklapp presenterades i veckan vilket jag var snabb att reflektera över i inlägget HÄR

Butikskedjan Granit har tagit fram fina cylinderformade boxar med lock som är ett hållbart alternativ till julklappsinslagningen, ja inte minst eftersom det återanvändas år efter år om man vill.

Du hittar dem HÄR

Julen med alla mönster och fina djurmotiv hos Marimekko är extra fin detta året tycker jag personligen och vill du spana in alla nyheter hos dem och köpa lite fint till ditt hem med 25% rabatt så kika HÄR (adlink)

Missade du veckans tjusiga Hemnet-span här hos mig tidigare i veckan så kika HÄR ett riktigt magnifikt sekelskifteshem som du inte vill missa!

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag omnämnda i texterna ovanom inget annat anges.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.