Inredningsnyheterna v.44 /2019

Hej!

Då var det dags att kika närmre på veckans inredningsnyheter här hos mig, en vecka då många haft höstlovsledigt men detta till trots har jag lyckats få till en ganska så diger lista med tjusiga nyheter och lanseringar att spana in.
Scrolla och kolla!

Först ut har vi danska New Works Cph som lanserat soffan Covent med rundade organiska former och toppen av Covent-soffan har förlängts och dess ram har ersatts med en stoppad bas med generös sittdyna.

Superfronts mattsvarta handtags-kollektion Deep Black som lanserades för några år sedan, breddas nu med handtagen Balls och Mini Balls i svartaste svart.

Den 7 november är det premiär för julen med dramatiskt uttryck i vanlig ordning hos Artilleriet som i veckan skickade ut en sneak peek av hur det ser ut! kanske blir det ett besk där fr min del nu i veckan!

Massproductions skulpturala fåtölj Rose Chair designad av Chris Martin tillverkad av skiktlimmat trä lanseras nu i en ny finish av ek.
Rose Chair är även ett tydligt exempel på Massproductions arbete med miljö- och kvalitetscertifiering och är den första produkten ur Massproductions produktkatalog att certifieras med märkningen Möbelfakta.

Det danska designvarumärket Fredericia Furniture firar nu 75-års jubileumet för ikonen Hans J. Wegner’s J16 Rocking Chair med att lansera gungstolen i finaste valnötsträ.

Cappelen Dimyr är ett nytt modernt mattvarumräke som erbjuder en rad unika och handgjorda mattor tillverkade  i naturull. Personerna  bakom Cappelen Dimyr består av ett kollektiv baserat i Köpenhamn och Stockholm med tanken att skapa moderna konsthantverksmattor i finaste naturull.
Mattorna är designade i Skandinavien och handgjorda av specialister i Indien genom traditionella hantverksteknik .

Isabella Witte har släppt en ny fin kollektion med prints där jord, luft, eld och vatten som är naturens mäktiga element illustreras med mjuka linjer i jordnära färger i kontrast med stenar och ädelmetaller, och du hittar dessa hos isabellawitte.com

Foto och Styling av Daniella Witte

Watt & Veke har har lanserat stjärnan Oslo 60, en vit spretig pappersstjärna med inspiration från Norges sagolika fjordar och magiska fjäll Omsorgsfull vikt för hand i halvtransparent papper och av högsta kvalitet och du hittar den HÄR (adlink)

Lagom inför julen 2019 har danska Björn Wiinblad lanserat tre julnyheter i form av en förgyll krans, Ängeln som kompletterar ”julkrubban” samt nyheter i julservisen ”Guirlande”

Efter många år och flertalet designerkollektioner i samarbete med namnkunniga designers på modefronten, är det äntligen dags för H&M Home’s första designsamarbete.

Ett samarbete som man valt att göra tillsammans med den amerikanske designern, keramikern och författaren Jonathan Adler känd för hans lekfulla extraallt Art Deco-stil. Kollektionen har flera humoristiska inslag och innehåller vågade och underfundiga dekorativa föremål som skulpturer, vaser, brickor, lådor och muggar men också ljus, kuddar och en filt.

Samarbetet lanseras i utvalda butiker och online med start 14 november.

Fritz Hansen lanserar deras Series 7™ Chair design Arne Jacobsen klädd i sammet från det italienska varumärket  Redaelli Velluti i tre olika kulörer: Misty Rose, Autumn Red and Grey Blue.

Sist ut denna veckan har vi inget Hemnet-span utan istället ett superlyxigt privathem på Östermalm genomgått en total omvandling med hjälp av den duktiga inredaren Joanna Lavén.
Se hela hemmet HÄR
Lånade bilder från Residence Magazine / fotograf Ragnar Omarsson

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i texterna ovan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.