Inredningsnyheterna v.39 / 2019

Då var det åter igen dags att kika närmare på veckans inredningsnyheter för den gångna veckan, som enligt almanackan är den 39:onde i ordningen!
Nu märks det att det varit flera veckor med olika designmässor på kort tid och att nyhetsflödet därav sinat en smula, men var inte orolig det finn en hel del fint att kika på detta till trots!

Duka Kitchen Life skickade ut ett pressmeddelande med nyheter som fick mig att haja till en smula, varför då undrar du kanske nu, kika HÄR så förstår du vad jag menar!

Fritz Hansen och modemärket Won Hundred som båda har sina rötter i Köpenhamn lanserar nu i höst ett unik samarbete.
just samarbeten mellan mode och inredningsföretag är ju ett fenomen som vi sett komma de senaste åren och detta tycks vara ett vinnande koncept som allt fler tar till.
100 stycken av Arne Jacobsens ikoniska DOT™-pallar ska få sitsar klädda med denim och signeras med handmålade nummer undertill.

Och ännu en nyhet från nyss omnämnda Fritz Hansen i form av stolen 02™ Recycle som är tillverkad av återvunnen plast som utvunnits från hushållsavfall och med design av ingen mindre än japankska designstudion Nendo.

Senaste nytt från finska Marimekko  är en minst sagt höstbetonad kollektionen med fin inspiration från skogens fauna och dess djur!
Det nya mönstret i brunt, svart och lite inslag av orangerött heter Ketunmarja (Foxberry) och säkert en kommande storfavorit hos många!

Granit har i veckan lanserat en kollektion fotografier i begränsad upplaga som hyllar kvinnans kreativitet och mångfald. Fotokollektionen She Art innefattar nio unika motiv av de inspirerande och samtida fotograferna; Emma Svensson, Emilia Bergmark Jiménez och Patricia Reyes.

Se kollektionen HÄR

Möbeltillverkaren Carl Hansen & Son lanserar i samarbete med Kristina Dam Studio   serierna Dome och Bowl som består av vaser och krukor  i en unik och terrakottaröd kulör speciellt framtagen för Carl Hansen & Son.
Vaserna och krukorna i den röd terrakottafärgen är som sagt helt unik för Carl Hansen & Son, speciellt framtagen och utvald för att anspela på det röda läder som återfinns på Kaare Klints klassiker Den Røde Stol. 

Lyngby Glas har tagit fram serien Alekmist som passar såväl för barmiljöer som den till baren hemma och den trendiga”hemmabartendern”.
Serien består av tre exklusiva, barockinspirerade kristallglas: ett  cocktailglas, ett ölglas och ett Aperol Spritz-glas.


Kastall  väcker nytt liv i den klassiska kollektionen Fogg som nu i höst lanseras i 7 nya färgställningar och former, och  som en del i sitt hållbarhetsarbete har Kasthall dessutom utvecklat en matchande kollektion med kuddar som tar Fogg-upplevelsen till nya platser i hemmet.
Fogg skapades ursprungligen år 1998 av Kasthalls prisade formgivare och designchef Gunilla Lagerhem Ullberg. Mattan, som sprungits ur systermattan Moss, har spelat en viktig roll i Kasthalls historia och är en del av bolagets DNA.

Kastall är även aktuella med en ny utställning i deras butik i Stockholm i samarbete med designföretaget De la Espada

Danska Normann Copenhagen firar deras 20-års jubileum bla genom att lansera nya  Shorebirds i valnöt och mässing samt fågel av askträ med svarta ben.

IKEA skickade i veckan ut ett pressmeddelande med nyheten HANTVERK, en kollektion är ett samarbete mellan IKEA och fem sociala företag i Indien, Thailand, Jordanien och Rumänien, där alla har bidragit med att sätta sin unika prägel på varje föremål. Formgivarna Iina Vuorivirta och Mikael Axelsson har utformat kollektionen i tätt samarbete med hantverkarna             HANTVERK består av inredningsdetaljer som handgjorda korgar, vaser, och textilier i naturliga, hållbara material som bananfiber, handgjort papper, keramik och bomull från mer hållbara källor. Iina Vuorivirta beskriver att hon ville ge föremålen ett skandinaviskt uttryck. Ett exempel är de vackert vävda korgarna i bananfiber där hon lånade vävtekniken från traditionella skandinaviska näverkorgar.

De sociala entreprenörer som IKEA samarbetar med för att skapa HANTVERK har alla affärsidéer som bygger på att skapa arbetstillfällen i regioner där de behövs som mest och för de människor som behöver dem mest. Sedan 2013 får mer än 20 000 hantverkare och småskaliga jordbrukare en fast inkomst genom det långsiktiga samarbetet med IKEA. Över 5100 personer är involverade i tillverkningen och skapandet av de handgjorda föremålen i HANTVERK kollektion, 85% av hantverkarna är kvinnor. Säljstartpå IKEA-varuhusen i Sverige: 18 oktober 2019.

Bernadotte & Kyhlberg har utökat serien Infinity för Skultuna som lanserades för ett tag sedan, och gör detta med en  försilvrad variant.

Spana in veckans fina Hemnet-span som har en fin planlösning, sober färgsättning och ett riktig härlig badrum HÄR

Fortsatt trevlig helg!

*Samtliga bilder i inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i texterna ovan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.