Inredningsnyheterna v.23 /2019

Ny vecka att summera när det gäller de senaste inredningsnyheterna och denna veckan med lite extra fokus på IKEA’s kommande nyheter med anledning av deras (årliga) Democratic Design Days 2019 som gick av stapeln i självaste Älmhult 4-5 juni med alla tänkbar internationell press på plats.
Under dagarna två presenterade man de stora kommande nyheterna i form av kollektioner och designsamarbeten och självklart med miljö och och ett mera hållbart levnadssätt i fokus.
Jag följde eventet via IKEA Today som är riktigt bra om man vill hålla koll på senaste nytt hos IKEA, ett tips i sig!

En av de stora nyheterna är designsamarbetet med den exentriska, brittiska designern Dame Zandra Rhodes som gjort sig världskänd för hennes banbrytande design som tar sig uttryck via vågade mönster och färger.
Tillsammans med IKEA ska den brittiska designikonen utforska ”ett urval av lokala mönster från hela världen och för in dem i hemkontexten genom säsongerna.”
Exakt vilka produkter som kommer och när dessa kommer ut till försäljning är inte klart ännu så uppföljning kommer!

Compact Living!
Världens storstäder växer så det knakar och allt fler behöver utrymme att bo på och i samarbete med ett amerikanske start up-bolag, Ori, lansera nu IKEA kollektionen ROGNAN med ”robotmöbler” för att kunna få plats med allt man behöver på liten boyta. ROGNAN lanseras först och främst i  Hong Kong och Japan under 2020.

Hösten 2019 lanseras kollektionen MUSSELBLOMMA i Italien och I Spanien. Kollektionen innehåller produkter tillverkade av återvunnen plast som fastnat i fisknäten hos spanska fiskare.
Kollektionen innehåller  en väska, två kuddar  och en bordsduk designade av den spanska designern Inma Bermúdez med inspiration från havet.

IKEA har inlett ett samarbete med SONOS, ett samarbete som de presenterade förra året under DDD 2018, och nu är äntligen de första produkterna HÄR
Lampan med inbyggt högtalarsystem, design och funktion i snygg symbios!

IKEA presenterade även initiativet ‘Better Air Now’  som är ett globalt miljöarbete med fokus på det restmaterial som uppstår när ris skördas och dessa ris-strån eldas upp.
Istället för att eldas upp och förorena luften ska man använda materialet och tillverka produkter som kommer att ingå i kollektionen FÖRÄNDRING.
Korgar, bordstabletter osv och vill du veta mer kika HÄR

IKEA Foods har de senaste åren gjort en del förbättringar när det gäller deras utbud av mat och själva konceptet i restaurangerna.
Näst på tur för att ta ännu ett steg i denna riktning mot bättre matval, är samarbetet mellan IKEA och matentreprenören Claus Meyer som bla var med och startade världskända stjärnkrogen NOMA i Köpenhamn.
Samarbetet går under namnet “A modern taste of Sweden” och bygger på IKEA filosofin”att skapa en bättre (och godare) vardag för alla människor”
Det här var såklart bara ett axplock av all de nyheterna som presenterades men vill du hålla koll på det hela så kika som sagt in hos IKEA Today!

Senaste nytt från Svedbergs är RISTA och SOT, så himla snyggt spana in det hela närmare HÄR .

Spana in nya snygga bordet och stolarna som bär namnet Post, designade av Cecilie Manz för ingen mindre än danska Fredericia och kommer ut till försäljning hösten 2019.

FermLiving lanserar två nya produkter som en hyllning till till staden Köpenhamn, kudden ovan bild är en av dessa två den andra ser du HÄR.

Normann Copenhagen lanserar nya hyllan JAM som är en öppen förvaringslösning som även funkar fint som rumsavdelar, inte sant?

Frama lanserar lagom till utomhussäsongen 2019 deras Adam Stool i en  Outdoor Edition. Ett fint initiativ till att låta inne och utomhusmiljö flyta samman och finns I tre olika kulörer och lika många höjder. Design Toke Lauridsen

Danska Fritz Hansen senaste tillskott till Planner™ familjen designad av Paul McCobb är en liten fin bordslampa som du ser ovan i bild.

Själva ljuskälla som är cylinderformad vilar på en tre-benad bas av antingen mässing eller pulverlackerad metall.

Med inspiration från naturen skapade Kasthall Design Studio den tuftade mattan Chique som ingår i Kasthalls 2019 års kollektion Soul of Nature
Chique är en taktil och elegant tuftad matta i kamgarn, Kasthalls finaste ullkvalitet.

I början av 2017 avled en av Rörstrand’s mest älskade formgivare, Marianne Westman och som en hyllning till hennes fantastiska arbete genom åren lanserar nu Rörstrand i samarbete med Konstfack den klassiska tekoppen Mon Amie med ett helt nytt utseende.
Designsamarbetet Tribut till Marianne Westman resulterade i att fyra studenter inom grafisk design och illustration fick skapa en personlig hyllning till Marianne genom att formge varsin tekopp. Resultatet blev fyra unika illustrationer, formgivna på den klassiska tekoppen från serien Mon Amie.

Veckans Hemnet-span här hos mig hittar vi i Göteborg, det var ju ett tag sedan som det var med denna fins stad i fokus så det var på tiden.
Ännu en gång är det en fin sekelskifteslägenhet med fina detaljer och minnen från svunna tiderblogghem tillika @hosmajorskan som fångat mitt intresse, mer om detta HÄR.

*Samtliga bilder i inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i texterna ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.