Från Hemnet med kunglig glans!

av | apr 20, 2019 | Bostad, Veckans Hemnet-favorit

Jag visade ju för visso fint Hemnet-span här i bloggen häromdagen , men när jag fick syn på den helt fantastiska paradvåningen som jag tänkte visa Dig i detta inlägget, så var jag ju bara tvungen att visa även detta objekt.
Bostaden i fråga finns hör och häpna i Malmö, och kan vara det finaste som vistats på riktigt länge här i mina trakter, ja inte minst om man ser till själva inredningsstilen där man ser tydliga tecken på att den som bor där idag är en sann älskare av Svenskt Tenn-stilen.

Själva fastigheten som är byggd redan år 1896 bär tydliga tecken från svunna högburna tider med vacker bevarade detaljer såväl exteriört som interiört.
Adressen Regementsgatan 20 i Malmö är en av de mest välkända i Malmö, och personligen passerar jag så gott som dagligen förbi den ståtliga fastigheten där tidigare statsminstern Göran Persson hade sin bostad för ganska länge sedan nu.
Men inte nog med det blickar vi betydligt längre tillbaka i tiden så har just denna bostad agerat hem åt regementschefen på Kronprinsens husarregemente, och enligt uppgift bodde dessutom kung Oscar II (1829 – 1907) här (mäklarens info).

En av våningens high lights är ju helt klart det handmålade, platsbyggda köket från Kvänum med Öländsk kalksten och riktigt hög mysfaktor.
Jag älskar den grågröna färgskalan som syns genomgående, och inredningsstilen och stämningen som förmedlas genom kameralinsen är bara helt magisk enligt mig.
Där vill jag bo.
All info och massor med bilder hittar du hos mäklarfirman Bo-laget som har äran att förmedla denna unika bostad.

*Mäklarbilder Bo-laget

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *