IKEA’s Augustinyheter 2017

Idag tänkte jag att vi ska kika på Augustinyheterna 2017 som kommer hos IKEA,  och som bilden här ovan ger en föraning om så är det väldigt mycket djupgröna kulörer, naturinspiration och en lite teatralisk inredningsstil som vi ska kika vidare på.
Just grönt i dess alla nyanser, och gärna i kombination med brunt och grått är det som kommer stort kulörmässigt under andra halvan av 2017. Absolut inte mina favoritkulörer, vare sig var för sig eller i kombination.
Ovan i bild ser vi stolen ODGER som är tillverkad av ett material som består av en mix av trä och återvunnet plastmaterial.

Nya textilen med bladmönster i olika kulörer heter GILLHOV.

Medan textilen med flygande flamingos heter MAJBRITT.

Till hösten kommer det en rad nya mattor hos IKEA, den som faller mig bäst i smaken av dessa är kortluggade mattan NÖDEBO i olika gröna skiftande kulörer.

Här ovan ser vi nyheter till köket i form av nya bänksskivan PINNARP i ask samt läderhandtagen ÖSTERNÄS i två storlekar.
Med PINNARP och ÖSTERNÄS ger du ditt kök en rustik och gedigen look med en relativt liten insats.

Och nyheter till det dukade bordet i form av de guldfärgade besticken TILLAGD som även finns i svart, samt champagnekuporna STORHET.
Just champagnekupor är ju så användbara till annat än just champagne, superfint att servera förrätt eller dessert ur, inte sant?

Och nya svarta porslinsserien BACKIG med runda oregelbundna former designad av Pia Amsell and Barbro Berlin

Brickan med blommönster som heter PRISTELLA är också en nyhet.

Nya rispapperlamporna MAJORNA med energisnål LED-ljuskälla som sparar 85% elförbrukning jämfört med en ”vanlig glödlampa”.

Nya pläden med veckstruktur heter VÄGMÅLLA, och om jag inte minns helt fel, så betyder vägmålla ”ogräs som växer i vägkanten” på ren skånska, ja det var iallafall vad min mormor brukade kalla det för.

Och sist ut i detta bildsvep ser vi två nya tvättställsblandare till badrummet, nämligen HAMNSKÄR i sekelskiftesstil och BROGRUND i en mera modern minimalistisk stil.

*Pressbilder IKEA

1 reaktion på “IKEA’s Augustinyheter 2017”

  • Frida skriver:

    Sista bilden på handfatet kan man verkligen inte tro är IKEA 🙂

    Hade inte fått detta pressutskicket så tack för tips till söndagssummeringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.