Mina favoriter från Formex

av | jan 21, 2017 | Design, Formex, Mässor, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

IMG_3731

Som utlovat kommer här ett bildsvep med mina favoriter från Formex och sådant som jag reflekterat över eller bara allmänt vill visa dig.
Jag bloggar ju fortlöpande om väldigt mycket inredningsnyheter och skriver om trender så det blir inte så djuplodande eftersom det mesta som visas på Formex har jag ju redan visat via fina pressbilder osv.
Låt mg bara börja med att säga att övergripande så var det en mera dämpad och lite återhållsam mässa med minimalistiska intryck, dova mjuka kulörer osv samt stort fokus på traditionella ting med hantverkskänsla, ekologiskt och mera hållbart för framtiden.
Bra så, vi måste börja någonstans men vi har ett digert arbete som ligger framför oss för att nå hela vägen när det gäller just konsumtion, medvetenhet och hållbarhet för framtiden.

3D7A1500

Första nedslaget blir hos Mateus som hade en betydligt mer minimalistisk och nordiskinspirerad monter än vad vi är vana att se.
Just de ljusa träslagen med vitoljad/såpad ek i spetsen kommer starkt framöver, liksom displayvägghyllor modell tallrikshylla, och just detta var inramningen till deras monter.
Nytt hos dem var Filippa Lundahl’s fina serier Bubbles och Urban Garden som uppdaterat med nya modeller och kulörer som soft rosa och ljusgrått.

3D7A1697

3D7A1694

Näst i tur har vi Stelton som visade upp uppdaterade Cylinda-serien som firar 50 år i år och nu kommer i fina pastellfärger, också var man såklart extra glada eftersom deras kollektion Collar designad av Something Design Studio tog hem priset Formex Formidable 2016, övriga nyheter från dem hittar du HÄR.
Grattis!

3D7A1678

Alexander Lervik’s eget varumärke Tingest fanns på plats med nya fina produkter för gymmet. Hantlar i marmor, en kettle bal, läderbag för gymmet osv, gör garanterat träningsstunden lite roligare.
Riktigt fina saker som fick fin uppmärksamhet på mässan.

3D7A1579

Superfina vasen Ball i ny kulör och nu även i glas som görs i dammarbete med välkända Skruf, hos Cooee Design fick också mycket uppmärksamhet bland besökarna på mässan.
Tyvärr gör nog inte min bild själva kulören någon rättvisa men tänk nude mot ljusrosa, ja du vet den där kulören som syns överallt just nu, och en sådan får hemskt gärna lov att flytta hem till mig tänker jag.

IMG_3717

3D7A1578

Nyheterna från Tell Me More visade jag för någon vecka sedan.
Ljusstakarna i glas samt den fläckiga kudden står redan på min önskelista på vänt tills april då de kommer ut till försäljning.

IMG_3724

3D7A1531

En av mina personliga favoriter är ju Himla och hos dem var det också väldigt mycket ljusa och lite dämpade kulörer som tog plats.
Ljust mint, beige och blått är kulörerna för deras nya bäddset Stripe.

IMG_3727

IMG_3729

3D7A1510

En annan liknande personlig favorit är ju Dirty Linen
Jag älskar deras tänk med ett långsiktigt sortiment med superhärliga produkter framför allt för sovrummet, som kompletteras med enstaka nya produkter och kulörer då och då.
Sängkläderna, kuddarna, handskarna och deras myskläder, that’s not to like liksom?
Nytt för nu är nya pastellfärger, helt plain decokuddar i linne samt inte minst en lite rolig kudde av jacktyg med blixtlås i mitten!

3D7A1521

Sammet overload!
Efter linnets utbredning och dominans under de senare åren, kommer nu sammetstextilierna som en skön virvelvind och sveper in oss i lyxkänsla.
Soffor, fåtöljer, kuddar osv ska vara av sammet just nu!

image

IMG_3705

3D7A1809

Danska Tine K fanns på plats på Formex för första gången och de hade fått en väldigt undanskymd placering längst bak i skymundan i A-hallen, lite otacksamt och jag tror att en hel del missade att de fanns på plats.
Formex behöver starka varumärken på plats även i framtiden för att locka besökare och då tycker jag personligen att det är lite märkligt att göra så, samtidigt som man ger bort väldigt fina monterplater ”som blivit över” vilket jag hörde berättas här och var…..
Tine K Boho Collection i ett svep hittar du HÄR
.

image

IMG_3704

PR-byrån Studio Sankt Paul som ställde ut med en mönter där alla deras varumaken fanns representerade.
Djungelgrönt, bladmönster och vilda djur stop på menyn och bland varumärkena finns tex House of Hackney som är en nybliven favorit hos mig sedan jag besökte deras butik i London.

IMG_3722

Mässans dominant på växtfronten var de storbladiga fikusväxterna som tex fiolfikus eller bananträd.
Ju större desto bättre!

IMG_3710

IMG_3708

Jag visade ju en del fina nyheter från Design House Stockholm redan från mässan i Köln men glömde då att visa vaserna designade av Ann Wåhlström samt muggarna designade av Gabor Palotai som också är sprillans nya.
Gabor hade för övrigt även designat en matta som fanns på plats i den fina mattutställningen i B-hallen.

image

Jag har letat efter den perfekta dovt rosa mattan som passar in hemma hos oss och nu har jag hitta den!
Vårens nyheter hos Classic Collection är mycket fina, utöver viscose-mattan här i bild finns det en hel andra fina produkter som dyker upp ute i butik inom kort.

IMG_3719

IMG_3720

Sist ut ser vi några bilder från danska House Doctors monter, vars nyheter jag visat i ett inlägg som du hittar HÄR.
Grönt i kombination med cognacsfärgat läder liksom nued, soft rosa och alla brända rosttoner samt ”stänk av gult” av det som syntes mest frekvent på mässan över lag.
Det nya gröna bordet hos House Doctor har jag gillat sedan först fick syn på det, så fint!

Ja det var allt för den här gången från Formex, snart är det ju dags för Stockholm Design Week och då kommer jag att finnas på plats under hela vecka så more to come!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

2 Kommentarer

  1. Sofia

    Oj! Du har då verkligen lyckats pricka in det bästa från Formex. Vilka fina bilder, allt i min smak! Jag vill också ha vasen Ball, hur snygg som helst!!

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Formex Nordic Space (igen)

    […] Formex går som du säkert vet, av stapeln två gånger per år, och senaste upplagan i januari gick under temanamnet Nordic Space. Idag meddelade Formex via ett pressmeddelande att den kommande […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *