Formex Trendrestaurang vs Mattan som designobjekt

av | jan 20, 2017 | Design, Formex, Mässor, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

IMG_3654

Av vana trogen tänkte jag starta med att visa lite bilder från Formex Trendrestaurang som den här gången iscensatts av Monika Holmqvist och Theresia Svanholm på Coco Form Studio som utnyttjat ytan till förfogande, och gjort om den till ett bubbelgumsrosa nöjesfält med extra allt och döpt restaurangen till Coco Funiverse.
Enligt beskrivningen skulle deras tolkning vara lite som att träda in i en galen energifylld fantasivärld, och ja det skriver jag under på att det var.

IMG_3656

3D7A1637

Chokladhjul, karusell osv fanns på plats och ja visst var det galet att kliva in där, inte minst med tanke på totala motsatsen jämfört med entreútställningen som jag bloggade om igår.

IMG_3657

IMG_3655

3D7A1622

För om utställningen på entré torget var minimalistisk och inbjöd till en tankeställare kring konsumtion, miljö och hållbarhet, ja då kan man nog påstå att detta var dess motpol.
Prylbonansa med produkter från utställarna på plats, ja på ett ungefär som det har sett ut de senaste 4-5 åren.

IMG_3663

Precis brevid trendrestaurangen låg en utställning om mattan som designobjekt som gjorts av Hantverkets vänner.
En så fin utställning meds mattan i centrum och bjudit in konstnärerna Lukas Göthman, Kristoffer Nilsson och Rickard Sollman samt formgivarna Gabor Palotai, Eva Schildt och Skogsberg & Smart för att gestalta var sin matta som producerats av Hantverkets Vänner, Ogeborg, Svenskt Tenn och Asplund.

image

Version 2

Jag fastnade lite extra för den mattan som Magnus Skogsberg & Mimmi Smart formgivit, dels eftersom den är en otroligt cool rumsavdelare tillverkad av gamla designplagg från Magnus och Mimmi’s garderobsrensningar av designplagg och dels eftersom den finns en tanke bakom det hela med tanke på återvunnet material och unikitet.
Så ja, denna matchen vann mattutställningen över trendrestaurangen!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 kommentar

  1. Inredningochguldkanter

    Ja den mattan tycker jag också var fin. Gillade ljuset i utställningen också, alltid kul att se nyheterna på Formex. Förstår du blev trött om du varit på två mässor. Ha en fin helg! Pernilla

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *