Ilse Crawford + Zanat – Maison Objet 2016

av | sep 3, 2016 | Maison & Objet 2016, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

IMG_0526

Nu under Maison Objet 2016 tänkte såklart passa på att visa lite bilder från sådant som jag gillar, och med fokus på sådant som jag inte visat er förut.
En hel del av de företagen som ställer ut har jag redan visat nyheterna ifrån dels under Salone del Mobile i Milano och från Formex nu nyligen, så det tänker jag inte dra ett varv till, right?

3D7A6904

FullSizeRender

En rolig nyhet som jag spanade in igår, är det nya designsamarbetet mellan Zanat och Ilse Crawford som ju är Designer of the Year 2016 nu under Paris Design Week/Maison & Objet 2016.
Zanat för dig som missat det, är ett bosniskt familjeföretag som jag bloggat om under Stockholm Furniture Fair 2015 och på IMM Cologne nu tidigare i år, och som tidigare gjort samarbeten med bla Monica Förster och Gert Wingårdh.
Zanat och deras produkter speglar ju det som alla talar om just nu, tradition, hantverk,historia, naturmaterial, miljöval och hållbarhet, och här är det på riktigt och inte massproducerade saker med hantverkskänsla som en hel del företag (kedjorna framför allt) tar fram just nu.

3D7A6901

3D7A6893

3D7A6889

Och nu har alltså min och många andras stora förebild Studio Ilse designat en bänk med eller utan ryggstöd, brickor/fat samt en lampa för Zanat som premiärvisas här på Maison & Objet 2016.
Produkterna finns dels att kika på i Zanat’s monter i hall 8 och dels i Studio Ilse Loungen som jag tänkte visa bilder ifrån lite senare.
Jag var nämligen där igår och det var en sån härlig miljö att jag knappt vill gå där ifrån och bege mig åter ut till mässans sus och brus.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

2 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen: Maison & Objet 2016 – Studio Ilse

    […] som Ilse Crawford designat för Zanat och som premiärvisas här i Paris finns på plats i loungen precis som Ilses hyllade kollektion, Sinnerlig för IKEA. […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen: Guest of Honour exhibition 2017 – Jaime Hayon

    […] Stockholm Furniture Fair för några år sedan, och ingen har därefter lyckats med som hon gjorde och faktiskt upprepade då hon var Designer of the Year under Maison & Objet förra […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *