IKEA – TILLFÄLLE flirtar med Brasilien

IKEA_TILLFALLE_kollektion-2

Idag bjuder jag på ett bildregn från IKEA och en av deras första kollektionsläpp som kommer 2016, en tillfällig kollektion med det passande namnet TILLFÄLLE.
Kollektionen har starka influenser från Brasilien och vi ser vågade mönster, starka färger och skandinavisk minimalism.
En kollektion som jag faktiskt redan har visat en sneak peak ifrån, men nu har pressbilderna från IKEA kommit så håll till godo!

IKEA_TILLFALLE_kollektion_fatolj-2 IKEA_TILLFALLE_kollektion_bank-2 IKEA_TILLFALLE_kollektion_kakel-2 IKEA_TILLFALLE_kollektion_kuddfodral-2

En tillfällig kollektion med accessoarer och småmöbler via ett designsamarbete mellan 9 designers med influenser från Sverige, Brasilien och Portugal.
Delaktiga i designprocessen var bla Marcus Engman, Imma Bermudez, Ulrika Wahlgren, Jon Karlsson och Johanna Jelinek.
En kollektion med produkter av nya råmaterial och återvunna material, och flitigt förekommande är eucalyptusträ som är starkt förknippat med Brasilien.

IKEA_TILLFALLE_kollektion_pall-2 IKEA_TILLFALLE_kollektion_avlastningsbord-2 IKEA_TILLFALLE_kollektion_burk-2 IKEA_TILLFALLE_kollektion_assiett-2 IKEA_TILLFALLE_kollektion_salt-2 IKEA_TILLFALLE_kollektion_kokshandduk-2 IKEA_TILLFALLE_kollektion_ljushallare-2 IKEA_TILLFALLE_kollektion_textil-2

Textilierna i kollektionen ska återspegla den brasilianska gatukonsten, men även djungeln och dess fauna, och vi ser energirika kulörer som laxrosa, puderblått, bladgrönt, chokladbrunt.

IKEA_TILLFALLE_kollektion_tyglangd-2 Pressbilder från IKEA

TILLFÄLLE landar i IKEA-varuhusen i februari 2016 och ger alla en chans att inreda sina hem med en unik fusion av brasiliansk inspiration och skandinavisk enkelhet. Även om det finns många likheter mellan skandinavisk och brasiliansk design och arkitektur, en hllning till den brasilianska livsstilen och Mette Nissen, kreativ ledare, berättar om hur TILLFÄLLE blev till.
”Vi dök ner i den brasilianska kulturen och fick upp- leva museer, marknader, restauranger, gatukonst och arkitektur. Efter att ha laddat oss med inspiration fort- satte vi till fabriksgolvet där våra idéer omvandlades till produkter.”

Säljstart: 12 februari 2016
Säljperiod: ca 2 månader

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

2 reaktioner på “IKEA – TILLFÄLLE flirtar med Brasilien”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.