Byggfabriken + Sandberg Wallpaper

Skärmavbild 2015-12-03 kl. 13.43.06 pjwacldna22gfjcz09mg

I förra veckan var jag inbjuden till en pressfrukost hos Byggfabriken här i Malmö, som jag tyvärr missade, där de presenterade sitt nya samarbete med Sandberg och Auro.
Byggfabriken har nämligen tagit fram en liten kulörserie som matchar Sandbergs senaste tapetkollektion Tradition som jag har bloggat om här hos mig förut här, här och här.

Tre kulörer i mjuka, naturliga toner:Ljus Patricia, Turkos Patricia och Grön Rosenholm. Kulörserien, liksom Byggfabrikens grundkulörserie från Auro finns som matt vägg- och takfärg men även som halvblank lackfärg för möbler och snickerier, helt ekologisk och fri från petrokemiska produkter och gifter, läs mer om Auro och fördelarna med att välja naturlig ekologisk väggfärg HÄR.

fargskala_burkar_highres_ny2-470x653

Byggfabrikens grundfärgskala består av 20 kulörer (inkl. obruten vit) i milda till medelmörka färger, med den lilla nedtoningen i nyanserna som behövs för att väggarna ska kunna målas i en tydlig kulör utan att bli skrikiga.
Färgskalan bygger på gamla tiders färgskalor och är framtagen genom en nogrann genomgång av äldre färgskalor och tapetfärgställningar, från sent 1800-tal till senfunkis.
Sammantaget blev det ett tvärsnitt; många kulörer går igen genom årtionden i olika kombinationer.

*Bilderna och texten i sista stycket är saxat från pressmeddelande från Byggfabriken

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 reaktion på “Byggfabriken + Sandberg Wallpaper”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.