Work Hard (eller?)

Egentligen så är jag inte mycket för att beklaga mig eller gnälla över småsaker, men ibland rinner bägaren över och man (läs jag) blir bara så himla trött och ledsen.
Jag har drivit Inredningshjälpen i 3 år nu och jag har arbetar hårt och målinriktat mot det jag vill att bloggen ska förknippas med, en blogg om inredning, design och trender varvat med små glimtar från min privata sfär.
Jag tillhör ju som ni vet ingen bloggportal eller något av de fina inredningsmagasinen vars bloggare har en helt annan status än min blogg, ibland känns det riktigt ensamt och tungt att dra hela lasset helt själv.
Jag tycker utan att hävda mig själv, att jag är ganska bra på att länka till dem som ska ha cred för bilder, tipstack, sprida bloggkärlek osv och därför är det såklart trist när man då och då upptäcker att det finns bloggare som kopierar det som man själv lagt ned tid på att göra, och lägger upp det i sina egna kanaler utan att blinka.
Det har hänt förut både större och lite mindre incidenter, och senast i raden upptäckte jag alldeles nyss.

Skärmavbild 2015-12-02 kl. 14.50.22 Skärmdump från Residence/Lotta Agaton

Det här collaget kanske ni känner igen från mitt inlägg om Linum SS 2016, ett collage som jag själv har satt samman med hjälp av frilagda bilder från Linum’s bildbank har alltså Lotta Agaton kopierat från min blogg och lagt in i sin egen…

linum5
Det står klart och tydligt i mitt inlägg att det dels är pressbilder tagna av Jonas Ingerstedt samt collage som jag själv har gjort, vilket man kanske kunde ha tagit sig tid att registrera innan man kopierar, och skillnaden mellan pressbild tagen på Mallorca och collage ter sig uppenbar.
Ledsamt och trist.
Jag är själv en stor beundrare av Lotta Agaton och har höjt hennes arbeten till skyarna otaliga gånger, länkat till hennes och blogg osv men aldrig något i retur.
Kanske ska jag känna mig smickrad att Lotta har varit inne och läst min blogg, vad vet jag.
Vem som helst är ju såklart fri att göra samma collage som jag har gjort, om man nu tycker att det är fint, men då tycker jag att man kan bemöda sig att antingen lägga ner den tid som det faktiskt tar att hämta hem bilder från en bildbank, lägga in i collage osv, eller ge credit till den som har gjort det.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

14 reaktioner på “Work Hard (eller?)”

 • Atefeh skriver:

  Hej

  Jag följer dig just för att du är din egen och ingår inte i det större sammanhangen eller kommersiella sajter. Om det är någon tröst så är du en av de få som.länkar öppet och berättar om andra medan resterande gäng i inredningsbloggar är måna om att dra trafik till sig själva – eftersom jag kommer från sociala och mobila branschen krävs det inte mycket när man skummar igenom vissa sajter att det finns en baktanke och sök tanke med dessa. Din sajt känns genuint och äkta. Stå på dig och fortsatt i samma anda!
  Kramar Atefeh

 • camilla raihle skriver:

  Håller med Atefeh! Du kämpar på bra och drar hela lasset själv. Förstår din frustration/irritation! Hoppas du orkar fortsätta ändå. Du gör ett jättebra jobb, Anette!
  Kram Camilla

 • Ninni skriver:

  Jag vill TACKA Dig Anette, för det arbete du lägger ner i din blogg. Vill jag se vad som är nytt från någon leverantör är du en säker källa som jag besöker, och du gör det bra. Gillar Din mix. Hälsningar från en trogen besökare.
  Jag hoppas att Du fått någon bekräftelse från Lotta Agaton, ser att hon har redigerat sitt inlägg.
  Du kan bära ditt huvud högt och Du är en ödmjuk person, det känner jag genom din blogg och dina fina kommentarer hos andra bloggare.
  Ljusa Kramar från Ninni.

 • Anne skriver:

  Anette, you have the best taste and I am sure that people copy you because they are impressed with your work. I know it doesn’t justify it, but ‘imitation is the sincerest form of flattery’ as they say… I have noticed that a lot of bloggers have started signing their photos and work such as mood boards. Probably because plagiarism is rife. Chin up darling, and start signing your stuff too 🙂

 • Annika skriver:

  Förstår att du blir både trött och ledsen på sånt här. Du är ju verkligen flitig och lägger ner mycket arbete på din blogg och självklart ska man få credit för det man själv gjort! Bra att du säger ifrån!

 • Daniella Witte skriver:

  Du gör ett fantastiskt jobb Anette!! Beundrar verkligen för det arbete du lägger ner och hur generös du är med länkar och lyft.
  Förstår att du blir ledsen över en sådan här grej.

  Kram Daniella

 • Martin skriver:

  Helt sinnes! Lotta Agaton liksom…. Ett beteende under all kritik. Otippat att hon skulle göra något sådant och att den “fina” tidningen låter sånt passera.

  Kollade precis hennes sida, verkar som hon haft den goda smaken att iaf plocka bort din bild. Dock utan förklaring eller ursäkt. Följer ärendet med spänning – bra material till nästa veckas Hiss eller Diss?

  Stor kram till dig Anette! Du är fantastisk!

 • Emma - By Emma skriver:

  Så tråkigt, Anette! Du är grym!

  Men Martin, är du egentligen förvånad att “den” fina tidningen låter det passera? Har de inte ganska fräckt kopierat Fridas summering också?

 • Rebecca Pecci skriver:

  Förstår att du tar illa vid dig Anette! Du gör ett grymt jobb med bloggen! Jag har också märkt att det är snålt med länkar inom just inredningsbloggarna vilket är tråkigt. All heder åt dig som alltid länkar och lyfter ❤️
  Kram

 • Loo skriver:

  Hej!
  Jag är en vanlig lite småsliten mamma med stort inredningsintresse. Jag läser nog ca 40 olika inredningsbloggar varje veck. Jag har läst din blogg sedan lång tid tillbaka och inspireras mycket av den. En egen smak, inte så mycket hysteri på vissa hypade produkter utan mer och bredare med en stilsäker smak. Så upplever jag din blogg. Jag förstår hur irriterande det måste vara och ville mest tacka för allt din blogg ger till Mig som läsare. Jag ska dock erkänna att jag inte följer varken Lotta Agaton eller residence, känner inte någon dragning till de sajterna. Om det är till någon tröst så har du säker fler än jag som är hobbyintresserade av inredning och således snarare dras till en smakfull, varierad och personlig blogg! Ska kika in på Agatons blogg för att se vad som händer där. Det blir dock mitt första besök dit! Men din blogg prenumererar jag på!

 • åsa skriver:

  Men fy va trist Anette, detta är verkligen INTE okej.
  Extra trist att det dessutom drabbar dig som själv är så generös med lyft & länkar.

  Stor VARM KRAM, du gör ett fantastiskt jobb! //Åsa

 • Heja dig Anette, bra att du säger ifrån och tack för alla generösa länkningar – du är grym!

 • Marianne Eriksson Harrys Hardware skriver:

  Hej !
  Ja tyvärr så fungerar människor på detta viset. Alla kopierar , det går inte att skydda sig mot det här. Fortsätt bara att göra det du tycker om och är bra på. Det finns alltid de som kliver på och vill synas och höras mest. Enda sättet att bekräftas är att synas. Fortsätt bara att göra det du gillar.

 • Lotta Agaton skriver:

  Hej!
  Jag ber måste säga att jag blir väldigt förvånad och ledsen över ditt inlägg. Jag har självklart aldrig tagit en bild du eller någon annan gjort med flit utan att hänvisa till källan. När jag gör blogginlägg bildgooglar jag alltid för att se vad det finns för olika bilder och då har jag bara antagit att detta också var en bild/collage från Linum. Det är kanske inte världens bästa sätt att leta bilder på eftersom källan alltid hänvisar ganska konstigt men jag har inte hittat ett bättre sätt. Om jag hittar en artikel någonstans som jag också vill blogga om hänvisar jag alltid dit genom att skriva “read more here” och länka. Jag tycker att det är ett väldigt märkligt sätt att gå tillväga att skriva ett blogginlägg om detta istället för att maila mig först för att fråga hur det gått till. Jag är också en privatperson som sliter precis som alla andra för att hinna få ihop jobb, bloggande och familj och jag skulle aldrig kliva på någons tår med avsikt utan har tvärtom alltid försökt lyfta alla nya genom att både ha kurser, praktikanter och blogga om dem..men ibland går det lite fort. Jag har självklart tagit bort ditt collage nu. Jag tror att hela (blogg) världen skulle bli lite bättre om vi alla utgick från att alla vill väl. Om jag skulle maila eller gå igång på alla som använder mina bilder utan att länka eller som bloggar om något de läst på min blogg utan att hänvisa till källan skulle jag inte hinna göra så mycket annan men har bestämt mig för att tänka att det är en komplimang om folk vill lägga upp mina bilder och gillar det jag bloggat om och det får räcka med cred. Det blir både jag och min bloggvärld lyckligare av. Återigen, Förlåt för att jag lagt upp din bild utan att länka till dig, det var verkligen helt ovetandes, jag hade precis sprungit ihop med fotografen som var så glad för bilderna och ville bara snabbt lägga upp något om dem för jag gillar verkligen Linums nya satsning. Lotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.