Årets jullåt med Just D presenteras av Aladdin (sponsrad video)

Förberedelserna inför Första Advent pågår för fullt just nu här hemma hos mig, hur går det hos Dig?
Fönstren är nyputsade och idag köpte jag en ny julstjärna som jag har suktat efter länge, en ny ljusslinga och massor med granris som ska få pryda balkongräcket imorgon tillsammans med belysning.
Årets adventsljusstake, ni vet den där med levande ljus som man täder ett ljus i taget har jag också hunnit med att fixa idag, men den får ni se vid ett senare tillfälle för nu tänkte jag berätta om en helt annan sak.
I veckans släpptes nämligen en sprillans ny jullåt med gruppen JustD, deras välkända jullåt ”Nu är det jul igen” som släpptes på 90-talet, är ju en kult-låt som spelas år efter år, och kanske blir det samma fenomen som uppstår den här gången?
Visst känner man igen JustD:s klassiska sound även i den nya jullåten som heter ”Juligenigen” och deras humoristiska skildring av julen har i vanlig ordning en lätt ironisk underton.
Juligenigen handlar om hur julen far fram i expressfart, så efterlängtad och snabbt snabbt svischar den förbi, och de tar upp bla Julbocken som eldas upp varje år, ett svajande samhällsklimat och förra årets pralintragedi då trillingnöten plötsligt försvann lika spårlöst som den där förymda julskinkan som det sjungs om i en helt annan jullåt.
Att trillingnöten har tagits bort ur asken har ju väckt en mindre folkstorm och därför ska den här låten vara lite som plåster på såren om jag har förstått det hela rätt.
Trilling nöt, JustD, alla goda ting är tre!

Är ni redo för att höra på låten? Kolla in videon här nedan.

Både JustD och deras inarbetade jullåt från förr och Alladin-asken hör ju liksom julen till, så att just dessa två slagit sina påsar ihop inför julen 2015 känns ju helt naturligt tycker jag, inga konstigheter.
Tidigare idag när jag var i mataffären passerade jag förbi, läs väl jag passerade förbi, det gigantiska berget med Alladin-askar som byggts upp nu lagom till jul för att fresta oss att frossa i choklad.
Min Alladin-premiär blir dock först på julafton, och eftersom jag gillar mörk choklad och min man den ljusa så funkar det perfekt för oss att dela på pralinerna, men regeln att man äter ett lager i taget gäller fortfarande år 2015.

*Inlägget är skrivet i samarbete med Alladin

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.