Hur gör man den perfekta reklamkampanjen? (sponsrad video)

Har du någonsin reflekterat över det dagliga mediabruset som omgärdar oss alla, impulserna från TV, radio,tidningar, reklampelare, twitter, instagram och bloggar, ja nog bubblar det lite varstans runt omkring oss.
Programledaren Jonas Leksell, känd från tex från barnprogrammet Myror i Brallan, har studerat det hela lite närmare på uppdrag av energiföretaget Fortum, eftersom deras reklamkampanj inte riktigt nådde fram.
Hur idogt de än försökte få fram sitt erbjudande, så var blev det inte riktigt den responsen som man hade förväntat sig.
Det är inget dåligt erbjudande heller för den delen, dde erbjuder 100% vattenkraft, ett riktigt bra miljöval, till alla sina kunder.
Vad kan det då vara som är fel, gillar inte svenska folket riktigt bra erbjudanden som dessutom är bra för miljön, eller är det själva texten i annonsen som inte går att förstå?

Jonastog sig an uppdraget och lät helt enkelt på sitt lite lekfulla sätt utföra ett antal reklamexperiment som blev till fyra filmer.
I filmerna utreder han allt från utomhusreklam, direkt reklam, sociala medier och storslagna event.
Om ni kikar på filmen här nedan så får ni ta del av hur det gick till

Jag personligen tror att om det blir för mycket, och om det verkar allt för bra, så avskärmar man sig en smula och slår dövörat till på något mystiskt undermedvetet sätt.
Sen finns det ju såklart reklamkampanjer som verkligen fångar ens uppmärksamhet till 100%. Det kan vara en melodislinga eller något riktigt snyggt eller gott i bilden som är totalt omöjligt att motstå.
Just i det här fallet när det gäller att göra ett aktivt val när det gäller vilken energikälla man vill använda för sitt hushåll, så tror jag helt enkelt att många inte ens vet att man kan gör ett aktivt val, men det kan man!
Du som är kund hos Fortum kan läsa allt om vilka val just du kan göra på deras hemsida.

*Inlägget är skrivet i samarbete med Fortum

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.