LINUM S/S 2016 – Art Nouveau

FOTO JONAS INGERSTEDT_0275

Under pressveckan i Stockholm var jag och kikade på alla de tjusiga nyheterna som kommer hos LINUM våren/sommaren 2016, och oj så mycket fint det var!
Redan när höstkollektionen 2015 släpptes, så märktes det att det var ett ”nytt Linum” som tog plats på inredningsestraden, och kollektionen höjdes till skyarna.
Min gissning är att reaktionerna blir ungefär de samma den här gången.
Kolla själva så får ni se!

linum5

FOTO JONAS INGERSTEDT_0238
De härliga pressbilderna är fotograferade på Mallorca, och även här är det Jonas Ingerstedt som är den som har fotograferat.
Pressbilderna varvas med collage som jag har satt samman med produkter som jag tycker lite extra mycket om.
Kollektionen består av mindre underkollektioner men som ändå flätas samman till en fin helhet, om man vill.
Massor med olika material och strukturer, färgskalan pendlar från färgstarkt till mera avmättat, och även här ser vi att kulörerna blått, grönt, orange och rosa dominerar.

FOTO JONAS INGERSTEDT_0300 Linum3 FOTO JONAS INGERSTEDT_0346 FOTO JONAS INGERSTEDT_0384

Nytt hos Linum inför 2016 är produkter till det dukade bordet av trä, marmor och läder.
Här ovan ser ni tex servettringar och glasunderlägg av läder, och stora skärbrädor av trä som även fungerar fint som serveringsfat.

FOTO JONAS INGERSTEDT_0221 FOTO JONAS INGERSTEDT_0092 FOTO JONAS INGERSTEDT_0072 FOTO JONAS INGERSTEDT_0111 FOTO JONAS INGERSTEDT_0211 Linum2

Våren 2016 kommer även en rad fina mässingsprodukter att anluta sig till sortimentet, min favorit skålen med lock, samt nya doftljus med nordiska dofter.
Eller vad sägs tex om hjortron eller björkdoft?

FOTO JONAS INGERSTEDT_0150 linum1 FOTO JONAS INGERSTEDT_0016

Övergripande för hela kollektionen som lanseras S/S 2016 är att inspirationen har hämtats från Art Nouveau eller Jugend som man också kan kalla stilen för.
Art Nouveau betyder ny konst, och kort sammanfatta kan man säga att stilen hämtar sina influenser från naturen och tar fram det traditionella fast på ett nytt sätt.
Jag gillar nästan allt det som komma skall hos LINUM under våren/sommaren 2016, fast personligen så faller jag ju allra mest för de ljusa pastellerna, och det som inte är allt för mönstrat.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

3 reaktioner på “LINUM S/S 2016 – Art Nouveau”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.