Vem bestämmer över din alkoholkonsumtion ? (sponsrad video)

Nu vet jag inte alls hur det ser ut eller fungerar för din del, så jag utgår helt enkelt ifrån mig själv och mina erfarenheter när det gäller att bli ”påhoppad” för att man inte dricker alkohol.
Jag har tittat på filmen här nedan och även om den är åtskruvad för att markera poängen rejält, så är ändå igenkänningsfaktorn hög.
Jag vet inte hur många gånger jag har fått stå till svars för och förklara mig om varför jag inte dricker alkohol osv, svara på frågor som ”Saknar du inte att kunna dricka ett (två, tre fyra) glas vin till maten?
Eller fått höra påståenden som ”Åh vad tråkig du är!” ”Gud vad trist för din man att inte ha någon att dricka fredagsvin tillsammans med
På repeat.
Hur är det ens möjligt att bli ifrågasatt för en sådan sak?
För mig är det hel obegripligt, inte minst eftersom det som det oftast är de som skriker högst som är de som har störst problem med det egna alkoholintaget.
Hepp.
Kolla på filmen här nedan, så förstår ni vad jag syftar på.

Vis av lärdom, jag är ändå 40 år nu, så brukar jag helt sonika säga att jag är alkoholist, då brukar det inte bli några följdfrågor, eller nja nu skojade jag för fullt så dramatisk brukar jag inte vara.
Största anledningen till att jag nästan aldrig dricker alkohol är att jag lider av allvarlig migrän som kan utlösas av bara ett halvt glas vin, och för den delen så tycker jag inte att det är särskilt gott och därför är det inte värt att riskera att behöva vara sängliggande med ett migränanfall som varar i 2-3 dagar.
Fler människor borde tänka över innan de ställer somliga frågor tycker jag, frågor som är lite privata och i viss mån kan vara känsliga och jobbiga att svara på.
Vet du tex att 6 av 10 svenskar har utsatts för övertalningsförsök att dricka alkohol eller dricka mer än de tänkt sig, och att 9 av 10 tror att grupptryck kan få människor att dricka mer än de planerat från början.
Jag håller helt och fullt med IQ som vill att var och en ska få bestämma själv, vad tycker du?

*Inlägget är skrivet i samarbete med IQ

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.