Georg Jensen -The gift of giving

georgjensen4

Jul, jul härliga jul!
Julen närmar sig med stormsteg, under helgen som passerade föll vinterns första snö, och nästa söndag skriver almanackan Första Advent.
De kommamde veckorna, ja tiden fram till julafton gillar jag allra mest, med pyssel och julbelysning som plockas fram, julshopping och marknader, glögg med pepparkakor också julklappsinköpen förståss, som är ibland det viktigaste när det gäller julen.
För mig personligen handlar det inte om hur dyra, eller hur många klappar man ger eller får, utan tjusningen ligger i att komma på den där helt perfekta julklappen som mottagaren blir riktigt genuint glad av att få mottaga.

Georgjensen2

Jag kan spendera dagar på att fundera ut den rätta julklappen, inhandla den med stor iver, slå in den i ett vackert personligt paket, och sen känna förväntan och nervositet över att få se mottagarens reaktion när paketet öppnas.
Obetalbart härligt när man ser att man träffat mitt i prick, den känslan är magisk!
Georg Jensen, ett danskt varumärke som jag gillar både när det gäller smycken och inredning, har nu lagom till julen iscensatt en smått dramatisk film som visar vilken dynamik som kan uppstå när rätt, eller kanske fel gåva ges, sådant händer ju också tyvärr.
Filmen har faktiskt lite James Bond känsla över sig, kolla så får ni se!

Åh, en sån där mystisk och snyggt iscensatt julklappsöppning skulle jag gärna vilja ta del av, verkligheten brukar ju tendera att se lite annorlunda ut, inte minst eftersom det oftast är barnen som står i centrum och allt ska gå väldigt snabbt undan.
Tänk om man kunde få regissera en idyllisk jul som är helt perfekt, jag undrar just hur det skulle kunna se ut?

GJ

Här ovan ser ni ett axplock av fina saker som man hittar hos Georg Jensen, ett tjusigt förstoringsglas i sterlingsilver designat av Johan Rode från Acorn-serien, förenar både form och funktion, en vacker inredningsaccessoarer om ingenting annat.
Och halsbandet som heter Dew Drop med den isblå droppen är ju bara hur vackert som helst, snälla tomten snälla!

Mitt bästa tips till Dig som redan nu börjat fundera på årets julklapps inköp till nära och kära är att inte fråga i förväg vad de önskar sig, i garanterat stor utsträckning kommer du iallafall att få till svar ”Jag önskar mig ingenting”.
Ansträng dig själv och visa personen i fråga att du verkligen känner honom eller henne och vet vad som uppskattas och är rätt.
Personliga gåvor som ges från hjärtat blir alltid uppskattade oavsett vad.

*Inlägget är skrivet i samarbete med Georg Jensen

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.