Årets Juleborde hos Royal Copenhagen (del 1)

DSC_0001

Jag var som sagt inbjuden av Royal Copenhagen, för att vara med vid deras pressvisning av den årliga jultraditionen med vackert dukade juleborde inne i deras flagship store på Ströget.
En tradition som firats i över 50 år, närmare bestämt så var det här den 52 gången i ordningen som man bjudit in kända danska personligheter för att sätta deras personliga prägel för var sin dukning, och det övergipande temat för året var Glad Jul – Härlig Jul!
Pressvisningen började med ett lite mingel där det bjöds på värmande glögg och julkakor, jag hejade bla på Allan, men annars var det inte några ansikten som jag kände igen, stor skillnad jämfört med när det är pressvisningar i Stockholm.

DSC_0007-2 DSC_0037 DSC_0021 DSC_0015 DSC_0019

Första dukningen är signerad skådespelerskan Mia Lyhne, och här är det uppdukat för julaftonsmorgonmys i sovrummet med den fina julservisen Star Fluted Christmas.
En riktig idyll som bara upplevs i sagornas värld, tänker jag.

IMG_6841 DSC_0030 DSC_0064 DSC_0027

Här ser ni min favorit av samtliga teman, antagligen eftersom jag är förtjust i rosa och guld och här har vi juvel i kronan från Royal Copenhagen i centrum, nämligen servisen Flora Danica.
Uppdukat till en dekadent spritfest i salongen med whisky, champagne Thai-öl och sötsaker, ja så har Martin Buch och Rasmus Botoft mera kända som snobbarna Fritz og Poul i dansk TV tolkat uppgiften.

DSC_0040 IMG_6880

Sist ut i detta inlägget, jag var tvungen att dela upp det hela på två inlägg, är Bodil Jörgensens gränsöverskridande kakbord i köket, åh vad det svårt att låta bli att provsmaka, jag tror nämligen att det var riktiga kakor annars var det fina fejkkakor som de hade gjort.
Ett dignande kakbord ämnat för de förbipasserande flyktingarna om jag förstått det hela rätt.

I nästa inlägg får ni se resterande dukningar samt bilder från jullunchen eller Julefrokost som de säger i Danmark.

Ses snart!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 reaktion på “Årets Juleborde hos Royal Copenhagen (del 1)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.