Fem minuter i hemlöshet (sponsrad video)

Det här inlägget handlar inte ett dugg om inredning, design eller trender, det är av en helt annan och betydligt allvarligare karaktär.
Jag har ingen som helst aning om var eller hur, du som läser detta bor, men jag tror att du precis som jag med egna ögon har sett att det finns ett stort antal hemlösa människor i vår närhet.
Personer precis som du och jag som har haft otur och hamnat helt fel i livet.
Jag bor ju som ni vet mitt i stan i Malmö och bara ett stenkast ifrån min port möts jag dagligen av hemlösa personer som kämpar för sin existens, bokstavligt talat i ur och i skur.
Självklart berörs jag av deras öde och känner mig oerhört ledsen och illa till mods vid tanken av hur kallt, mörkt och hopplöst det måste vara.
Eller rättare sagt så är det nog inte ens möjligt att sätta sig in i hur utlämnade och ensamma de hemlösa känner sig.
Här nedan hittar ni videon ”5 minuter i hemlöshet” där göteborgare via Virtual Reality får uppleva exakt den verklighet som de hemlösa upplever varje dag, deras verklighet i 5 minuter.
Kan det få oss att förstå på ett annat sätt?

Dagar som kantas av våld, hopplöshet och ensamhet alla dagar om året, födelsedagar, högtider osv inkluderat.
Vi firar julen i överdåd med massor av mat och presenter, men för den som är hemlös betyder en god jul en säng, ett täcke och en kudde om så bara för en natt.
Tyvärr finns det människor i Göteborg som inte kommer att få det den här julen och anledningen till det är att Gatljuset, en verksamhet för hemlösa människor, var tvungna att stänga lokalerna vis Götaälvbrofästet då det var uttjänta.
Läget för inför vintern och julen som är i antogande är därför akut för de hemlösa i Göteborg.
Vi kan alla bidra till ett nytt Gatljus i Göteborg genom att swisha* till 90 01 702 eller skänk valfritt belopp via gåvoplusgiro 90 01 70-2.

*Inlägget är skrivet i samarbete med Göteborgs Kyrkliga Stadsmission

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.