Sluta Rattsurfa (sponsrad video)

Du har säkert precis som jag observerat hur vanligt förekommande det är att man ser bilister som sitter med mobiltefonen i högsta hugg samtidigt som de kör, eller kanske känner du dig rent utav själv träffad just nu?
Jag kan i och för sig bara tala för mig själv , men jag ser det väldigt ofta både när jag är ute och promenerar och när jag åker bil.
Senast var det under den långa vägen upp till Stockholm, det var snarare regel än undantag.
Som ni kanske vet har själv inget körkort, men jag har övningskört och det jag minns av det var att det var en miljon olika saker att hålla reda på, trafik överallt och att det var oerhört stresigt på alla sätt och vis.
För mig verkar det därför helt obegripligt hur man samtidigt som man håller reda på trafikregler, medtrafikanter, cyklister, gångtrafikanter osv kan ha utrymme kvar i hjärnkontoret, även för att surfa på nätet.
Hur går det ihop?
Sanningen är att det inte gör det, det sänker koncentrationen och reaktionsförmågan hos alla som gör det oavsett hur duktiga och erfarna bilförare de än må vara.
Ett ögonblick på mobilskärmen istället för på vägen kan få ödesdigra konsekvenser för ditt och för andras liv, se här!

Att lägga ifrån sig mobilen när man kör är det enda alternativet, det finns ingenting som händer där på mobilskärmenskärmen som är så pass viktigt att det inte kan vänta tills bilen är parkerad.
’Better safe the sorry är ett mycket passande uttryck i sammanhanget, och om du eventuellt kände dig minsta lilla träffad när du kikade på videon här ovan, ha uppmaningen färskt i minnet när du sätter dig bakom ratten.
Sluta rattsurfa!

*Inlägget är skrivet i samarbete med Transportstyrelsen

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

2 reaktioner på “Sluta Rattsurfa (sponsrad video)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.