Vårt sovrum i Amelia

DSC_0007
Hej på er!
Ikväll tänkte jag dela med mig av en bildbomb från vårt sovrum, och anledningen till det är att jag fått vara med på ett hörn i senaste numret av Amelia.
Där berättar jag lite om hur jag inrett sovrummet, mina inredningstankar, tips och idéer som ni mina kära läsare också får ta del av här i bloggen.

DSC_0012 DSC_0011 DSC_0205 DSC_0204

När vi köpte vår lägenhet i ett sekelskifteshus med i stort sett alla tidstypiska detaljer bevarade, var rummet helt vitt och ganska kallt.
Jag ville inreda sovrummet i sekelskiftesstil med extra allt i en ganska pompös hotellrumsmiljö med lyxiga varma material osv, ett sovrum som känns mysigt och ombonat helt enkelt.
De extra höga garderoberna (från IKEA), vi har 3,60 i takhöjd hade moderna silverhandtag som inte alls passade in i stilen så de byttes ut mot mässingsknoppar.
Små detaljer som gjorde stor skillnad för rummet eftersom garderoberna är en så stor del av rummet tillsammans med den fina kakelugnen från 1906.

DSC_0262 DSC_0266

Nästa stora förändring blev att tapetsera om, valet föll på en medaljongtapet av sammet från Designers Guild i den lila kulör som går som en röd tråd genom hela lägenheten.
Därefter adderade jag en stor härlig matta från Kastall som tillför värme till det annars ganska kalla brädgolvet och ej att förglömma en gigantisk kristallkrona som hänger över sängen.

DSC_0252 DSC_0216-3

Gardinerna! Till fönsterpartiet beställde jag dubbla uppsättningar med gardiner och e dubbel gardinskena för en upphängning från golv till tak med en tunnar gardin ytters som släpper igenom lite ljus men skyddar från insyn och en härlig mörkläggande sammetsgardin som dras för när man ska mörklägga rummet.
Med det som utgångspunkt behövdes egentligen bara en riktigt skön säng och lite mindre förvaringsmöbler, ni ser tex modulerna från Montana i en lila nyans som jag faktiskt har flyttat runt och haft i olika skepnader under tidens gång.

DSC_0237 DSC_0275

Bästa köpet till sovrummet
Mitt bästa köp är helt klart vår supersköna säng som kommer från DUX.
Det är en av deras mest påkostade modeller med olika inställningar osv och även sänggaveln och sängkappan samt duntäcken och kuddar kommer därifrån.
En investering som jag aldrig har ångrat en sekund.

Framtidsplaner och önskedrömmar för sovrummet.
Sovrummet har i stort sett haft samma utseende sedan vi flyttade in och åren går så visst är jag sugen på förändring!
En grej som jag funderat på är om det går att renovera kakelugnen så att den blir vit istället för beige, jag vill ha ny tapet och ny kulör på väggarna, en ny matta och ny sänggavel och sängkappa, sngen däremot vill jag aldrig byta ut.
Med andra ord en totalförändring isåfall när det hela är klart.

Mina inredningstips för att få ett härligt sovrum.
Som alltid när jag ger råd kring inredning och olika inredningsstilar så tycker jag att det allra viktigaste är att man utgår ifrån sin egen personliga stil och det som man själv tycker om.
Favoritfärger, material osv som gillar och vet att man trivs med.
Sovrummet ska vara en skönt och avkopplande rum och den viktigaste möbeln är ju helt klart sängen! Satsa på en riktigt bra kvalitetssäng, härliga täcken och kuddar och tänk på detta som en investering för att må bra, sömnen påverkar oss alla så otroligt mycket.
Tänk känsla och harmoni snarare än rent estetiska parametrar så har du kommit en bra bit på vägen.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.