AB Småland -nytt grönt koncept i Malmö

FullSizeRender-12

Söndagen, vilodagen eller hur det nu var, hos mig står arbete på schemat, åtminstone delar av dagen.
Veckans som snart har passerat, den sista i oktober har ju gått lite på halvfart i branschen med hänsyn till höstlovsledighet och Allahelgona, men detta till trots har det ändå hänt en hel del.
Jag har bla spanat in fin badrumsinspiration, tjusiga lampor, en tapetnyhet, ett fint objekt på Hemnet, Marimekko SS/2016, veckans snackis, Normann Copenhagen’s Fall Novelties etc, också har det hänt grejor i lilla Malmö!
I torsdags öppnade nämligen AB Småland upp portarna för en ny butik på gågatan, en butik med inrikting mot det genuina, hållbara och att själva shoppingen även ska bjuda på en upplevelse.
Kinfolk Light goes Malmö!

FullSizeRender-13

Jag var så klart där i fredags och spanade runt och tog några bilder.

Häng med!

FullSizeRender-3 FullSizeRender-7

AB Småland huserar i Spirits fd gigantiska lokaler på gågatan i de söta gamla gatuhusen, och bjuder in kunderna till att ta del av ett grönt livsstilskoncept, skulle man kunna säga.
Butiken har olika stationer med produkter, köksattiraljer, textilier, kläder, växter, en barnavdelning, ett café OCH en hel del gamla möbler och inredningsdetaljer.
Produkterna kommer både från småskaliga varumärken, från deras eget varumärke AB Småland ochså var det ju de gamla möblerna som jag frågade om, och fick veta att dessa kommer att säljas vid en auktion som arrangeras en gång i månaden framöver.
Skåpet som ni ser här ovan, det skulle ju passa fint hemma hos mig!

FullSizeRender-11 IMG_6310 FullSizeRender-10 FullSizeRender-9 FullSizeRender-8

Butiken har även en stor workshop-avdelning där man ska kunna fixa till gamla möbler,
göra egna blomsterarrangemang osv men det vet jag för lite om själva upplägget kring för att kunna gå in närmare i detalj på.

FullSizeRender-5 FullSizeRender-4

Ett koncept som det här ligger ju helt rätt i tiden om vi lyssnar på det som det talas om just nu.
Miljö, hållbarhet och att köpa färre och bättre produkter, återvinning och att ta till vara på saker bättre.
Lägg sen till personlig inredningsstil och att hellre välja unika saker framför massproducerade, ja AB Småland känns ju verkligen helt rätt i tiden.
Jag vill inte verka negativ, men de senaste åren har butiksdöden på gågatan i Malmö varit ett stort samtalsämne med butikslokaler som gapar tomma, due to höga hyror och köpcentrumens utbredning med Emporia i spetsen.
Om det inte finns något annat stort (osynligt?) bolag som står bakom AB Småland så har jag svårt att få ihop matematiken.
Lokalen är gigantisk, ca 1400 kvm, och dessutom så inrymmer hela ovanvåningen endast inspirationsrum, ja lite som att hälsa på hemma hos någon från svunna tider.
Den söta historien med stort fouks på Älmhult är säkert ett litet knep för att väcka nyfikenhet, åtminstone har det gjort det hos mig och ja vem vet, det kanske kommer mera?

Lycka till!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

2 reaktioner på “AB Småland -nytt grönt koncept i Malmö”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.