IKEA Life at Home Report 2 ”Tasting the moments”

ZU-GZaWYw4E7-csXfBDtzDuQfjGN_eVFqB7zv0wX2hM

Alldeles nyligen presenterade IKEA den andra delen av deras Life at Home Report, och den här gången är det fokus på köket, maten vi äter och hur vi umgås tex i köket och vid matbordet.
Ett återkommande tema år 2015, inte minst hos IKEA som presenterat flera fina kollektioner med inrikting mot köket och det dukade bordet, producerat den pågående TV-serien ”Vad gafflar ni om?”, och sist men inte minst med utställningen IKEA Temporary i Milano tidigare i år.
IKEA Life at Home Report bygger på undersökningar (du kan läsa hela rapporten HÄR) som har gjorts med 8.500 personer i New York, London, Paris, Berlin, Stockholm, Moskva, Mumbai och Shangahi.
Datan som samlats in beskriver ganska ingående hur vanorna kring mat, matlagning och umgänge vid matbordet ser ut runt om i olika hushåll och familjer världen över, och hur vi påverkas av våra vanor.
Tanken med rapporten är bla att allt fler ska få upp ögonen för hur viktig maten och umgänget kring denna faktiskt är, inte minst själva tillagningen.
Ett roligt och lärorikt sätt att umgås.
Att låta barnen hjälpa till att laga middag eller baka är ofta uppskattat av de små, och övning ger färdighet, ingen kan allt från början!
Får man hjälpa till i köket i tidig ålder, så har man en kunskap som man har nytta av hela livet, jag vet, och bästa av allt var att jag inte behövde ta till de fem reglerna som presenteras i filmen här nedan!

Ja, när jag var liten var det bästa jag visste när jag fick vara hemma hos min mormor, och hjälpa henne att steka köttbullar eller baka småkakor.
Då satt jag uppflugen på diskbänken, eller stod bredvid på en pall och hjälpte till på mitt eget lilla vis, iakttog noga och provsmakade, såklart.
Utan pekpinnar eller sura miner från min mormor, jag fick helt enkelt vara med och göra så gott jag kunde och jag var alltid välkommen i köket.
Ett kök som var betydligt mer ordinärt än det drömkök som barn av idag skissar på, se här!

Jag tycker att det är både roligt och lätt att laga mat, och jag provar mig gärna fram och experimenterar i köket, vilket jag kan tacka min mormor och även min mamma för.
Dessutom vill jag minnas att det var betydligt mer intressant att sitta ner vid matbordet och äta när man kände sig lstolt eftersom man hjälp till, och ja jag tror till och med att aptiten blev bättre.
Jag fick såklart även hjälpa till att duka, diska och hålla i ordning på mitt rum, vardagssysslor ni vet, och även om det inte var det roligaste som fanns direkt så har även det varit lärorikt att ha med sig i bagaget.

IKEA Life at Home Report innehåller väldigt mycket intressant information och fakta som kan vara lärorikt att veta, så nu när du kikat på filmerna här ovan kan du komplettera med att ta del av hela rapporten.

*Inlägget är skrivet i samarbete med IKEA

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 reaktion på “IKEA Life at Home Report 2 ”Tasting the moments””

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.