Svenskt Tenn-stipendium till Beckmans-studenter

vfrjt28zrywdec4dot4y

Sistaårsstudenterna på Formprogrammet på Beckmans Designhögskola har under sex veckor utforskat glasdesign med Svenskt Tenn som uppdragsgivare.
Studenternas uppdrag var att skapa en produktserie för ”Det dukade bordet” och stipendiaten Tim Karlsson valde att göra en vas utifrån ett historiskt perspektiv.

”Innan Estrid Ericson startade Svenskt Tenn arbetade hon som teckningslärare. I min vas kan man se att jag har en genomgående linje vilket skapar en kontur. Det ska föreställa en teckning av en vas. Det tvådimensionella möter det tredimensionella. Linjen kommer i flera färger” säger Tim, som också berättar att det viktigaste för honom var att skapa en produkt som många kan uppskatta, en produkt med en enkel form som samtidigt känns personlig.

jtmynk1e5lavewf9ro8p

Den andre av årets stipendiater, Benjamin Curtis koncept för det dukade bordet är en ny tappning på det klassiska tårtfatet.
”Källan till min inspiration är begreppet Exotisk, framförallt ordets förhållande till vana och perspektiv. Jag har utgått ifrån kantarellen, inte som en svamp, utan som ett främmande objekt – monumentalt och monolitiskt i sin form. I kontrast till det klassiska tårtfatet med platta, hals och fot, ville jag göra om den till ett stort, tungt och häftigt objekt som höjer och hyllar sig själv, inte bara det man ställer på det”, berättar Benjamin.

Stipendiet innebär att Tim och Benjamin får möjlighet att arbeta med produktutveckling av sina glasobjekt tillsammans med Svenskt Tenn.

*Bilder och utdrag från text från My Newsdesk.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.