Systembolaget uppmanar- Våga säga NEJ! (sponsrad video)

Ett ämne som alltid är aktuellt, vilket är fantastiskt bra, är vår alkoholkonsumtion och kanske lite mer specifikt hur vi ska förhindra att minderåriga introduceras till att börja dricka alkohol, ja ju senare desto bättre.
Just nu har Systembolaget en pågående kampanj som tar upp problematiken som man utsätts för som förälder, äldre syskon eller kompis när det kommer till frågan att köpa ut till någon som ännu inte har åldern inne.
Kanske känner du igen det här och hur jobbigt det kan vara att våga säga NEJ?
kanske har du tänkt tanken, ”Äsch det spelar inge roll, de får ju tag på det i vilket fall som helst..”
Systembolaget har listat några råd som hjälper dig på traven att stå emot och för ännu mer tips och råd kan du kika på filmen här nedan:

· Varför inte helt enkelt berätta att det skulle kännas jättehemskt om något skulle hända och du hade köpt ut?

· Även om du litar på ditt syskon eller kompis så vet du kanske inte hur hen reagerar på alkohol. Man gör ju oftare dumma saker när man druckit jämfört med om man är nykter! Du vet ju inte heller vilka situationer syrran eller brorsan kan hamna i – eller hur deras kompisar reagerar på alkohol.

· Din syster, bror eller kompis lyssnar på dig! Du är en förebild för dem och nu kan du ta vuxet ansvar genom att säga nej. Säg att du inte tycker att alkohol är en så bra idé, även om du själv drack i samma ålder.

Ganska nya undersökningar (CAN) visar att ungas alkoholkonsumtion faktisk minskar, så många vuxna har faktiskt styrkan att kunna stå emot tjat om att få alkohol utköpt, gissar jag.
Men allt kan som sagt bli ännu bättre, och glöm inte inte att det faktiskt är olagt att köpa ut till minderåriga, det om något är ett bra argument att låta bli!
Var en förebild och var stolt över dig själv att du faktiskt vågar såga NEJ!

*Inlägget är skrivet i samarbete med Systembolaget

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 reaktion på “Systembolaget uppmanar- Våga säga NEJ! (sponsrad video)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.