IKEA ”Vad gafflar ni om?” avsnitt 4 (sponsrad video)

IKEA’s TV-programserie ”Vad gafflar ni om?” rullar på, ett nytt avsnitt släpps varje torsdag och är nu framme vid avsnitt nummer 4.
I femton avsnitt kommer vi att få följa Martina Haag och Mogge Sseruwagi när de utforskar nojor och situationer som hindrar oss från att umgås mer tillsammans och stort fokus ligger på köket, maten och den gemensamma måltiden.
Eller åtminstone så hoppas man ju på att familjen ska äta tillsammans runt ett dukat bord minst en gång per dag, för att umgås och berätta om hur dagen har varit.
Men hur funkar det där egentligen?
Verkligheten ser nog lite annorlunda ut när alla i familjen är stressade med olika aktiviteter, idrott, kompisar osv, och dessutom verkar vi ständigt vara närvarande i olika sociala medier, både vuxna, tonåringar och barn.
Till sin hjälp har Martina och Mojje bland annat beteendevetare, sakexperter och även inredningsexperter, som delar med sig av sina insikter och en massa smarta inredningstips.
I dagens avsnitt som ni kan se här nedan, handlar det om problematiken kring att få kontakt med familjens tonåringar som ständigt verkar vara på väg någon annanstans, eller har tusen roligare saker att göra än att äta middag med familjen..

Jag som själv inte har några barn kan väl inte direkt säga att jag känner igen problematiken, förutom att jag kanske fortfarande har någon liten förnimmelse av hur det var när jag själv var tonåring.
Om jag minns det hela rätt så var jag alltid i stallet på kvällarna och åt min kvällsmat flera timmar efter de andra i min familj, och efter det var det läxorna som gällde.
Livspusslet går nog att få ihop på olika sätt om vi tänker lite utanför ramarna och inte stirrar oss blinda på att det måste var på ett speciellt utstakat sätt.
Oerhört spännande och viktiga frågor är det som tas upp iallafall, och jag ser redan fram emot nästa avsnitt av ”Vad gafflar ni om?”

*Inlägget är skrivet i samarbete med IKEA

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.