Svenskt Tenn lanserar fem vaser av Josef Frank

kategoribild_100_Vaser

Tidigare har vi ju sett en hel del textilier designade av Josef Frank som har letats fram ur arkivet hos Svenskt Tenn och relanserats, och nu är det dags för fem vaser ur samma digra arkiv att åter se ljuset.
Vaserna visas i samband med utställningen Hundra vaser med blommor i som öppnar idag den 1 oktober i butiken på Strandvägen i Stockholm.
Utställningen är en hyllning till Estrid Ericsons höstutställning från 1940 med samma tema.

bjbkasgrrlaovt3irpkw okdfiwug8bzsfkya3rqm htla271avlckd90nwphh bntbgvp8fqiv7zwuci3w

”Estrid Ericson blev under sin tid ofta omnämnd som Dukningarnas Drottning för sin unika förmåga att balansera det enkla, lite avskalade mot det överdådigt festliga. Hon blandade olika stilar och förde samman skilda material, färger och former till en helhet. Med utställningen vill vi förmedla inspiration till vackra dukningar och blomsterkompositioner i Estrid Ericsons anda”, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.

I samband med utställningen har Svenskt Tenn tagit fram fem nya vaser i klarglas formgivna av Josef Frank år 1957, och produktionen sker på Skrufs Glasbruk i Småland.

Jag personligen håll fullständigt med Estrid Ericson, vaser kan man aldrig få för många av!

zg4t4xlkkyi7h5osr9yi ntdug5tsvajzw6zkvi6j

x9ghbcgxwmgqtzxziwfi Pressbilder från Svenskt Tenn

Samtidigt lanserar Svenskt Tenn en kollektion med nya armaturer med ensamrätt i Sverige, från den italiensk-engelska designduon Giopato & Coombes och den österrikiska belysningstillverkaren Kalmar Werkstätten.

Utställningen öppnar den 1 oktober och pågår fram till och med 1 november 2015.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.