Extra många fördelar att tugga tuggummi (sponsrad video)

Ni vet säkert de flesta av er att det finns massor med fördelar med att tugga sockerfria tuggummin mellan måltiderna, ingen kan ha missat den informationen.
Att tugga sockerfritt tuggummi tex Extra®, efter måltiden har vetenskapligt bevisats vara bra för att hålla en god munhygien och få starka friska tänder, vilket i sin tur leder till en bättre allmänhälsa.
Det låter kanske lite som hokus pokus, men Extra innehåller ett ämne som heter xylitol vilket tar bort bakterier och förhindrar karies, ett enkelt sätt att få finare och friskare tänder med andra ord och dessutom får man ju fräschare andedräkt efter att man tex druckit kaffe eller ätit vitlök..
Allt det där handlar ju om direkt inverkan på din egen hälsa, men det finns faktiskt ännu fler riktigt bra fördelar med att tugga Extra då och då.
Extra® har nämligen sedan en tid tillbaka startat en kampanj som hjälper utsatta barn i Ghana, barn som växer upp under helt andra förhållanden än våra barn här i Sverige.
Programmet startade 2013 i samarbete med SOS-Barnbyar, och pågår framgångsfullt ännu idag

Initiativet lär bland annat barnen hur de ska få bättre mun- och tandhygien, en kunskap som de flesta barnen i Ghana helt saknar, man informerar barnen, sätter upp informationsmaterial, delar ut tandborstar och tandkräm osv.
Så varje gång du köper ett paket Extra®, det gör du säker då och då gissar jag, är du med och stödjer kampanjen och hjälper barnen i Ghana till ett bättre och friskare liv samtidigt som du faktiskt ger dig själv samma möjlighet.
Små insatser som man kan göra utan att det är vare sig dyrt eller krångligt som påverkar både din egen hälsa och andras.

*Inlägget är skrivet i samarbete med Extra®

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.