Patchwork Fairtrade (sponsrad video)

Nu kanske i tror att detta inlägget ska handla om mattor, patchwork-mattor har ju varit otroligt populära sedan ett tag tillbaka, så det vore ju inte helt orimligt, men nej detta inlägget handlar om något helt annat.
Det handlar i grund och botten om ett vin som heter just Patchwork, men också om hur viktigt det är att göra de rätta valen.
Det finns ju mängder med val som man ska göra dagligen, och jag försöker alltid att välja det alternativet som är bäst för miljön, för min hälsa och även val som kan göra skillnad för andra människor.
Det finns alltid olika alternativ att välja mellan från högt till lågt både när det gäller inredning, mode, mat och dryck osv, och en av nmånga bra vägledningar är att kika efter märkningen Fairtrade.
Fairtrade är nämligen en oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

Patchwork Fairtrade kommer från Fairhills i Sydafrika, ett av världens mest lyckade Fairtrade-projekt där vinsten går tillbaka till arbetarna och deras familjer bland annat i form av skäliga löner och investeringar för hela samhället.
Projektet startades för ca 10 år sedan och sedan dess har den lilla byn byn bla fungerande skolgång och barnomsorg, sjukvård, bibliotek med datasal och utbildning för de vuxna byborna.
Genom att välja tex ett Fairtrade-märkt vin så är du med och skapar bättre villkor för vinarbetarna och deras familjer.
Kika på filmen så får du lära dig mer!

Kanske behöver vi alla en liten påminnelse då och då om att det faktiskt finns ”riktiga människor” precis som du och jag, som arbetar hårt med alla de produkter som vi omger oss med.
Och att de val som vi gör faktiskt kan göra stor skillnad.

Och själva vinet då?
Patchwork är enligt beskrivningen ett generöst och fruktigt vin på blandningen Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot och Malbec med nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, björnbär, choklad, kryddor, lakrits och mynta.
Kanske blir Patchwork ditt fredagsvin den här veckan, ett gott val på flera sätt och vis!

*Inlägget är skrivet i samarbete med Patchwork

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.