Ett äventyr i Estland startar ombord på Tallink Silja (sponsrad video)

Somliga platser på jorden känns mer självklara än andra som resmål, och av ren invand vana så åker åtminstone jag ofta till samma platser som jag rest till tidigare istället för att vidga vyerna och testa något nytt.
Jag har tex rest så många gånger till Asien att jag helt tappat räkningen, medan jag aldrig har varit på Gotland, i Finland eller i något av de baltiska länderna trots att det är just väldigt nära dit.

Ett lysande exempel är Estland, ett land som jag inte känner till särskilt väl eller ens funderat nämnvärt över om jag ska var ärlig..
Ett land som jag vet nu efter att ha läst på lite grann, (jag måste ha hoppat över en hel del historielektioner), har varit ockuperat under långa perioder men som blev självständigt så sent som för 97 år sedan!
Och därefter har utvecklingen gått snabbt, Estland är idag medlemmar av EU och NATO och har euro som valuta.
Ett land med liknande klimat som vi har i Sverige, fin natur och en hel del sevärdheter och spännande matupplevelser.
För att fira 97-års jubileet bjöd Estonian Tourist Board och Tallink Silja i somras in till en tävling med namnet Epic Estonia – en tävling där där 97 fantastiska upplevelser i Estland stod på spel!
Kika på videon här nedan så får du se lite glimtar från deras äventyr i Estland!

De lyckliga vinnarna fick bland annat testa på Yoga bland molnen, att paddla med sälar, äta en middag i paradiset, prova 8 olika bastubad på en dag, dyka i Europas enda undervattensfängelse, eller att få uppleva en privat indiekonsert.
Om du nyss kikade på videon här ovan och blev intresserad av att uppleva liknande äventyr i Estland, har du just nu möjlighet att boka din speciella Estlands-upplevelse, en resa som startar om bord på Tallink Silja!

*Inlägget är skrivet i samarbete med Tallink Silja

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.