Mitt hjärta blöder

image

Den här dagen alltså, vilken dag jag vill helst bara stryka ett stort streck över allt och skaka av mig det obehag som jag känner.
Vi hade bokat tid för lille August för att ta bort tandsten på Helsingborgs Djursjukhus, med narkos osv som vi gjorde även för ett och ett halvt år sedan.
Då vid det förra tillfället berättade de att han har mycket tandsten och att den behövdes ta bort regelbundet och idag var det dags.
Efter ca en timme ringer veterinären och berättar att August är sövd och röntgad och allt är bra, MEN att de måste dra ut 22 tänder (!)
Vill du att vi ska göra detta frågade hon, gör vi det inte är det ett orimligt lidande för hunden.
Jag fick även veta att det var lätt att utföra osv men att kostnaden landade på 14.000 kr…
Från ta bort tandsten till att operera bort 22 tänder är steget långt för mig och jag blev helt chockad och skakig.
I skrivande stund har jag en mycket groggy vovve i mitt knäa, med 22 tänder mindre och det spränger i mitt hjärta när jag tänker på hur ont han haft och hur lite jag har vetat.
Hela tillvägagångssättet från Helsingborgs Djurdjukhus där hundarna varit inskrivna och gått på kontroller, vaccineringar osv sedan de var valpar känns underligt.
Ingen förvarning utan bara pang bom rakt på.
Så funderar jag vidare på hur det går för de stackars hundar vars ägare inte har 14.000 disponibla bara sådär?
Enligt veterinären ska han kunna äta och fungera som vanligt, han är ju bara fyra år min lille plutt och jag känner mig som världens uslaste hundmamma.
Mitt hjärta blöder.

Kram

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

13 reaktioner på “Mitt hjärta blöder”

 • Lisa skriver:

  Stackars lille August! Lider med honom och förstås dig. Klart han måste haft ont när han tuggat.
  Men fick du se tänderna de drog ut? Syntes det inget när du tittade i munnen förutom tandstenen?
  Min Billie en spansk Perro sövdes för 1 månad sedan för tansten. Jag är urdålig på tandborstningen på henne. Hon är också 4 år.
  Du är säkert en urbra hundmamma.men du har ju inte sett något eller hur.

  • Inredningshjälpen skriver:

   Jo jag har så klart vetat om att han har tandsten men inte att det var så allvarligt eller att han lider av tandlossning.
   Vi var på kontroll och vaccinering för 11/2 månad sedan och beställde samtidigt tid för tandstensborttagning och då visste vi inget om dagens ingrepp som tydligen gjordes av en specialist som de tillkallar vid allvarligare fall…

   Kram Anette

 • Helle skriver:

  Lilla gubben! De kanske borde haft tätare kontroller på honom, men det är inte så lätt med djur. Det mesta kan gå otroligt mycket fortare än man tror med dem och man litar naturligtvis på de som är experter. Tufft beslut att ta så fort och som du säger, tänk de som verkligen inte kan skaka fram pengarna. Man måste vara djurägare för att förstå hur otroligt mycket man älskar dem

 • Annelie skriver:

  Låter ju konstigt att dom bara ringer och helt plötsligt vill dra ut 22 tänder på lilla sötnosen August.
  Har hört från flera djurägare både häst och hund att dom upplever att en del djursjukhus vill göra mer kostsamma,ej helt nödvändiga ingrepp än förr.
  Man får ju verkligen hoppas att det inte stämmer.
  Har följt dig länge både på denna och din tidigare blogg och alltid tänkt hur superbra dina vovvar har det!
  Kram till dig o August!

  • Inredningshjälpen skriver:

   Oj det låter inte bra om det går till på det viset.
   Tydligen enligt journalen som hon läste ur så var det vid senaste tandstensborttagningen inget större fel på hans tänder (1 1/2 år sedan) utan rekommendationen då var att ta bort tandsten varje år.
   Nu drog det ut lite längre på tiden tills den här gången och resultatet blev som jag skrev, chockartat men August verkar vara vid gott mod och ville tom äta lite nu ikväll.

   Tack för omtanken

   Anette

 • Linda skriver:

  Vi har haft lite samma sak här. En katt som ätit men som tappat i vikt och veterinären säger tre besök senare (och efter x antal olika tester som vi dessutom tagit om) att det är för att han är gammal (och då har vi ändå varit hos en tandspecialist). Ett halvår senare, vid den årliga vaccinationen, visar det sig att det är helt infekterat mellan två tänder. Tre tänder tas bort men jag som matte känner mig förstås hemsk. Tänk om jag bara hade vetat…22 tänder låter väldigt mycket. Hoppas att lille August snart är helt återställd.

 • Anna skriver:

  Det låter helt sjukt. Min första tanke var att kanske gå till någon annan veterinär/tandspecialist för ett andra utlåtande, men det är ju för sent nu. 22 tänder! Stackars lille vovve, men nu får han säkert den bästa omsorg och gos.

 • Elisabeth skriver:

  Stackare 🙁
  Det är ju inte lätt att veta, vår Snobben var hos vet för ca ½ år sedan för tandstenstagning. När vi hämtade honom fick vi reda på att dom tagit 7 tänder (det tyckte vi var många). Hundar har ca 42 tänder så det skall nog gå ändå. Men visst är det synd om dom små, vissa raser är mer disponibla för att få tandsten tydligen.
  Hälsningar Elisabeth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.