IKEA-katalogen 2016 är ÄNTLIGEN här!

IKEA-katalogen-2016-framsida

Idag släpps den nya IKEA katalogen för 2016 och det görs under parollen ”Ta vara på ögonblicken”.
I dag, samma vecka som den fruktansvärda händelsen på IKEA i Västerås är det nästintill oundvikligt att inte nämna eller iallafall tänka på det som har skett.
Min blogg handlar ju om inredning, design och trender och inte alls om politik osv och jag vill undvika att framstå som en åsiktsmaskin i tunga frågor, MEN jag vill ändå säga så mycket att jag är förfärad och rädd för vad som håller på att hända i vårt samhålle.
Det som ska vara stöttepelarna, trygghet, tillit och gemenskap är som bortblåst, här i Malmö har jag den senaste veckan somnat till ljudet av en cirkulerade helikopter över staden…

IKEA-katalogen-2016_17 IKEA-katalogen-2016_19 IKEA-katalogen-2016_47 IKEA-katalogen-2016_32 IKEA-katalogen-2016_92 IKEA-katalogen-2016_62

Men åter till katalogsläppet som firades med en pressvisning i storstan idag, och enligt mitt instagramflöde såg det mycket trevligt ut!
Till pressvisningen hade duktiga tjejerna Pella Hedeby, Josefin Hååg och Amelia Widell stylat fina inspirationsmiljöer med nyheterna.
Stort fokus, ja närmre en tredjedel av katalogen tillägnas livet i och omkring köket, odla, tillaga, äta och umgås.
Maten vi äter och måltiden i sig har en central roll i människors liv och utöver själva matlagningen är köket ofta en naturlig samlingsplats där många av de värdefulla ögonblicken i vardagen, allt från läxläsning till hemodling och umgänge med nära vänner sker.

IKEA-katalogen-2016_90 IKEA-katalogen-2016_95 IKEA-katalogen-2016_116

Årets IKEA-katalog innehåller som alltid också inspiration, produkter & nyheter för hemmets övriga rum. För den som föredrar att utforska IKEA katalogen digitalt finns den också som app. I appen ingår ett gediget extramaterial, över 50 filmer med enkla gör-det-själv-tips samt en unik funktion som gör att användaren kan uppleva hela rum i sin smarta telefon eller surfplatta.
Som kund kan du även testa hur över 400 möbler ser ut i det egna hemmet.

IKEA-katalogen-2016_130 IKEA-katalogen-2016_154

Även i butikerna runt om i landet kommer det att bjudas på mycket inspiration i vanlig ordning, men i år med lite extra fokus på köket och matplatsen.
Även IKEA-restaurangerna kommer att uppdateras både utseende- mat- och näringsmässigt med allt vad det innebär.
I samband med katalogsläppet inför de svenska IKEA varuhusen öppet köp i ett år med syfte att skapa en ännu bättre IKEA upplevelse för kunderna, en verkligt lång betänketid tänker jag, nästan som att låna på bibliotek.

Kan du inte ge dig till tåls tills IKEA-katalogen 2016 dimper ner i din brevlåda, varsågod du kan kika i den online HÄR .

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.