Slow Brew Theo inspirerad av Sucabaruca Coffee ?

Stelton Slow Brew

Egentligen tillhör kategorin ”lookalikes” Trendenser tycker jag eftersom Frida är en mästarinna på att nosa upp produkter som är lika varandra, men nu kunde jag inte låta bli..
För inte så länge sedan så visade Stelton upp sina kommande nyheter för hösten 2015, och en av deras kommande produkter är den minimalistiska slow-brew- kaffebryggaren döpt till Theo.
En helt oelektrisk bryggare tillverkad i svart keramik.

Sucabaruca Coffee

Och här, Sucabaruca Coffee designad av Luca Nichetto och Lera Moiseeva och som tillverkas för hand av Alissa Coe i Canada exklusivt för Mjölk.
Sucabaruca Coffee som lanserades redan 2014 finns även i en pastellvariant som heter Tokyo och i svart.
Om vi ska vara petiga så är dessa båda produkterna långt ifrån identiska men jag tror nog att ni kan se var ”man” fått inspiration ifrån.
Den största likheten är materialvalet, för om man roar sig med att söka på Google på slow brew coffee, då ser träfflistan ut så här.

Om ni kanske tycker att jag är ute och far med pekpinnen och funderar på om jag har för lite att göra just nu eller så, ni har till viss det rätt.
Jag skadade foten för en vecka sedan och har sedan dess haft en svullen fot som gör så ont, och nu har jag även fått en brinnande smärta ända upp i höften i samma ben.
Hm, jag är inte den som går till läkaren i onödan om vi säger så, men jag har kanske snart inget val om mitt viloläge inte hjälper.
Vad tror ni?

Kram

 Inredningshjälpen blogg

2 reaktioner på “Slow Brew Theo inspirerad av Sucabaruca Coffee ?”

  • Heidi Sundström skriver:

    Hej!
    De är jättefina båda här slow-bryggarna. Jag tycker så här om plagiat eller inte plagiat. Idén är gammal – det var så här man gjorde kaffe under perioden mellan kokkaffet och kaffebryggaren.
    Och kanske var det här det godaste kaffet. Så det är inte konstigt att fler ger sig på design av en fin sådan kanna med bryggtratt. De ser helt olika ut även om idén är densamma med bryggtratt och kanna som ska harmonisera. Men ändå så olika. Väldig fina båda två. Jag känner mig riktigt sugen på en sådan kanna.
    Adressen till min blogg är http://www.lunnebo.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.