Mimou – Artisan II

Skärmavbild 2015-06-22 kl. 11.06.02

Ny vecka nya inredningsnyheter, och den här nyheten var jag faktiskt inbjuden av Trendgruppen att spana in live alldeles nyligen, en ny kollektion från Mimou som verkligen hade varit kul att se, klämma och känna på.
Mimou lanserar nu nämligen tyg- och tapetkollektionen Artisan II, en uppföljare till kollektionen Artisan som lanserades våren 2015.
Artisan II består av fyra nya limtrycksmönster samt två nya färgställningar av Mimou’s klassiska textilmönster Nagano som nu även lanseras som tapet.

Mimou Artisan II Mimou Artisan II Mimou Artisan II

Överst ser ni zigzag-mönstrade Flow och här ovan tapeten Nagano som har ett akvarellmålat bågmönster som får olika uttryck beroende på hur ljuset faller på väggen.
Jag tänker spontant på pärlemomosaik och kontrasterna mellan de utstrukna matta och blanka färgerna ger en känsla av att mönstret är målat direkt på vägg med pensel.

Mimou Artisan II Mimou Artisan II

Tapeten Strings med en tunn penselrand som löper som tunna trådar över väggen.
Mönstrad men ändå behagligt diskret.

Mimou Artisan II

Drömlampan – Gatto

Mimou Artisan II

Nya tygkollektionen New Basics består av 14 nya tyger som kombinerar tre meter breda voiler och mönstervävda grafiska Jacquarder.

Mimou Artisan II Pressbilder från Mimou

Med dessa pressbilder från Mimou innehållande tapet och textilinspiration önskar jag er en riktigt fin start på vecka 25.
Här i Malmö är det idag het igenmulet med hällregn men det igorerar jag totalt och drömmer mig istället bort till soligare platser!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 reaktion på “Mimou – Artisan II”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.