Electrolux Taste Truck – tillagat med ånga!

Food Trucks rätt och slätt översatt till svenska blir Matbilar och dessa har ju under de senaste åren blivit oerhört populära ja rent av supertrendiga!
Det hela startade faktiskt redan på 1800-talet i USA, och idag står matbilar för drygt 35 procent av den amerikanska snabbmatsindustrins omsättning.
Det spännande matkonceptet finns nu även i de större städerna här i Sverige och jag har även sett att det har blivit otroligt populärt med just Food Trucks vid större fester och evenemang, ett lyckat koncept helt enkelt!

Och utvecklingen går framåt, nu finns det Food Trucks med nästintill fullutrustade kök för att kunna erbjuda matgästerna en ännu bättre matupplevelse.
Kökschefen Stina Patetsos har som många andra stjärnkockar fått upp ögonen för hur förträffligt det är att tillaga mat med hjälp av ånga, och bjuder här nedan in på en titt i en Electrolux Taste Truck som utrustats med bland annat en ångugn från Electrolux.
En ångugn som tar fram det allra bästa ur, och bevarar råvarornas kvalitet på allra bästa sätt!

Att tillaga mat med ånga har gjorts sedan länge, ett smidigt tillagningssätt som är skonsamt för råvarorna och ger ett perfekt jämt resultat med massor av smak, och skulle man vilja använda varmlufts- eller grillfunktion så har ångugnarna från Electrolux även dessa funktioner.
I en ångugn kan man dessutom tillaga flera olika rätter som kött, fisk och grönsaker samtidigt utan att de tar smak av varandra eftersom ångan inte sugs upp.
Ångugnen lämpar sig även bra för att baka bröd då dessa blir extra saftiga samtidigt som de får en knaprig god skorpa vilket är ibland det godaste som finns, tycker jag.

Vill du veta mer om Electrolux Taste Truck och den Street Food som serveras ur de två bilarna som finns i Stockholm så hittar du massor av information hos Electrolux.
Är du sugen på att testa maten kan du alltid hålla koll på var de befinner sig just nu via deras Facebook-sida.

*Inlägget är skrivet i samarbete med Electrolux

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.