The Tomorrow Collective

The Tomorrow Collective från Lunds Universitets Industridesign spanade jag in i GreenHouse redan under Stockholm Furniture Fair nu i februari, men sån föll det lite i glömska tills jag fick syn på dem HÄR igen.
Med miljö, långsiktighet och hållbarhet i fokus har studenterna vid Lunds Universitets Industridesignprogram arbetat med traditionella bruksföremål som vi använder i vår vardag och gett dem ny form.
Eller ny och ny, mer åt back to basic hållet utan onödiga attiraljer som vi tror oss behöva i dagens moderna samhälle.
Här kommer ett axplock som jag gillar!

simon-4

simon-3
Odlingsbänken 
HOUSEHOLD HERB HARVESTING där man kan odla sina egna örter hemma i köket, och tillhörande små burkar med korklock om man vill förvara torkade örter.
Design av SIMON HELMERSSON

emilia-6 emilia-4

HERBARIUM designad av EMILIA BORGVALL, en blad och ört samlare som ska få oss att upptäcka hur mycket grönt det finns mitt framför näsan på oss som faktiskt är ätbart och kan plockas och bäras hem försiktigt.

jacob-4

jacob-3
LUNCH BOX SYSTEM, design JACOB STRAND – små söta lunchboxar för separat förvaring av olika saker.
Återigen en produkt med kork och läderdetaljer som vi ser mycket av just nu, och kanske lite spons från Saluhallen i Lund..

britt-12 britt-2

De här bliderna är lite otydliga tyvärr, men det här är NÄRA som är så mycket som ett litet hemma-lab för framställning av egen parfym.
NÄRA har designats av BRITT JÖNSON, och tycker man att det verkar svårt att framställa egen parfym så tycker jag att denna även kan funka fint som inredningsdetalj, kanske som en del av ett stilleben?

Ni kan också kika på en liten film där Tomorrow Collective presenteras i sin helhet – HÄR.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.