ETHIMO – KNIT by Patrick Norguet

Knit_tavolo e sedie_poltroncine dining

Ni som är flitiga besökare här hos Inredningshjälpen såg säkert att jag bloggade om nyheterna hos italienska ETHIMO 2015 i förra veckan och ni vet säkert också vid det här laget att det är mitt agenturbolag By AGUS som har agenturen för ETHIMO i Sverige.
Bland årets nyheter hittar vi, som juvelen i kronan, den nya serien KNIT designad av Patrick Norguet.
En helt unik design för trädgård och uterum som redan har fått väldigt mycket fin uppmärksamhet, och som i är extra glada att få arbeta med, och därför tycker jag såklart att KNIT är värd en alldeles egen plats i rampljuset här hos Inredningshjälpen.

F5-Patrick-Norguet-0-portrait

Den franske prisbelönte designern Patrick Norguet har varit verksam som designer och inredare sedan 1998.
Han finns bland annat representerad på flera museer, bl a MoMA i New York, och har erhållit en rad prestigefyllda designpriser som Wallpaper Design Award, Red Dot Design Award och ELLE Decoration International Design Award.
Bland hans uppdragsgivare finns tex Cappellini, Tacchini, Cassina, Hermès, svenska Offecct och nu alltså även italienska premiumvarumärket ETHIMO.

Knit_tavolo_sedute_poltrona e tavolino Knit_tavolo rettangolare Knit_poltroncina Dining

Patrick Norguets första designuppdrag för ETHIMO resulterade i serien KNIT som kommer i två olika utföranden, i ekologiskt odlad teak respektive svart målad mahogny.
Serien består av en lounge-fåtölj med ett litet bärbart sidebord, ett rektangulärt matbord med plats för 6 personer, ett lite minder bord som mäter 90×90 och till de båda borden kan man antingen välja en matstol med eller utan armledare.

ethim 131

Den obehandlade teaken kan antingen åldras vackert och få en grånad träyta, eller skötas om och oljebehandlas för att behålla sin typiska teaklyster, det är lite upp till var och en vilket man tycker är vackarast.
Båda varianterna har en sits av grovstickad grå karaktär tillverkad i det för utemöbler nya materialet Olefin.
Olefin är ett material som är mycket slitstarkt och är ursprungligen utvecklat för sport- och funktionskläder.
På utemöbler är det inte bara smuts- och vattenavvisande utan står sig även mot solens strålar och bleks inte.

Knit ethimoloungechair9799krlowtable2499krblackmahogny(1)

KNIT är som sagt den första produktserien som designats av Patrick Norguet, men redan om ca en månad under Salone del Mobile 2015 i Milano kommer ETHIMO att förhandsvisa kommande produkter som även de har designats av Patrick Norguet.

För er som vill kika närmare på KNIT så finns det visningsmöbler hos Trendgruppen i deras showroom i Stockholm och inom kort kommer KNIT även att finnas på plats hos
Ekerö Möbler i Stockholm, Barkåkra Trädgårdsmöbler i Ängelholm och hos Studio Pompone i Varberg.

Inredningshjälpen/Anette

3 reaktioner på “ETHIMO – KNIT by Patrick Norguet”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.