ETHIMO – Summer 2015

A_15697

Då var det dags att visa er de fina nyheterna från ETHIMO, sommaren 2015’s allra finaste utemöbler om ni frågar mig, men jag är ju part i målet då det är mitt agenturbolag BY AGUS som är agent för ETHIMO i Sverige.
Men, jag skulle ju inte vara det å andra sidan om jag inte tyckte att de var i en klass för sig, riktiga designjuveler för trädgård, terass, balkong och uteplats!

_4542

Italienska premiumvarumärket ETHIMO är synonymt med design, kvalitet och underbart vackra utemöbler, ett relativt ungt företag men som på kort tid har etablerat sig på utemöbelscenen och nått stora framgångar i Italien och internationellt.
ETHIMO hämtar sin inspiration ifrån de typiska färgerna och elementen som kännetecknar det italienska landskapet, det azurblå havet, stränderna, olivlundarna och de egna vackra pionodlingarna som finns i ETHIMO-familjen’s ägo.
Design, komfort och allra högsta kvalitet i kombination med naturmaterial, miljö och håll-barhet står i fokus.
Idag finns möblerna från italienska ETHIMO över hela världen, både i privata trädgårdar och i offentlig miljö.

Knit_tavolo e sedie_poltroncine dining Knit_tavolo_sedute_poltrona e tavolino

Årets stora nyhet hos ETHIMO heter KNIT och har designats av den franske designern
Patrick Norguet, och KNIT finns både som loungemöbel och som matbord med tillhörande stolar.
Serien heter som sagt KNIT, och visst påminner själva stolssitsen om en härlig stickad tröja?
Stickat och flätat är ju en av årets stora trender, liksom kärlek till hantverksmässigt tillverkade produkter, så den här serien kommer verkligen helt rätt i tiden och blir ytterligare en pusselbit i ETHIMO’s sortiment.

Knit_poltrona Knit_tavolino Knit_tavolo rettangolare Knit_sedia dining Knit_tavolo quadrato Knit_poltroncina Dining

Flätningen är gjord av materialet Olefin, ett material som är oerhört slitstarkt och helt väderbeständigt och som tillverkas endast i USA.
Själva stommen till KNIT, dvs trämaterialet består av den finsate certifierade teaken från Indonesien, ett fint naturmaterial som bara blir vackrare med åren.

Knit ethimoloungechair9799krlowtable2499krblackmahogny(1)

Förutom loungestolen och det lilla fina sidebodet ingår det ett mindre kvadratiskt bord,
ett rejält matbord samt stolar med eller utan armledare i kollektionen.
KNIT går som ni ser även att få i teak som målats svart, vilket ger möbeln ett lite annorlunda uttryck.

Costes_divano, poltrona e tavolino Costes_lettini prendisole Costes_tavolo e poltroncine dining Costes_tavolo e poltroncine dining-2

Förra årets storsäljande produkt, och juvelen i kronan hos ETHIMO var den fina serien COSTES i pickled teak, och eftersom det var och är en sådan succé, så går det i år även att få COSTES lounge-grupp i naturlig teak, som ett rejält tilltaget rektangulärt matbord med sköna stolar till, och sist men inte minst även som en skön liggvagn.

Flat_tavolo con piano estensibile_poltroncine dining Ocean-2 Flat_tavolo con piano estensibile_poltroncine Studios

Här ovan ser ni nyheten FLAT, ett bord tillverkat av pulverlackerat rostfritt stål som tack vare den dolda iläggsskivan som finns placerad inunder bordet och som lätt tas upp med hjälp av en enkel mekanism kan bli upp till 3,6 meter långt.
I ETHIMO’s sortiment finns det massor med stolar som kan passa fint ihop med bordet FLAT, ni ser tex regissörstolen STUDIOS och den lite enklare varianten OCEAN här ovan.

Flat_tavolo con piano estensibile_poltroncine dining Ocean Stitch_poltroncine

Nya stapelbara metallstolen STITCH finns i färgerna vit, röd och grå, och till stolen finns det en liten dyna som fästs på plats med en slags magnet.

Carre?

Nytt på belysningsfronten hos ETHIMO är de här fina armatuerna som heter CARRE, tillverkade av av stål och pickled teak.
CARRE finns i en mängd olika utföranden och ljuskällan är LED-belysning.

Och tro det eller ej, men det finns faktiskt ytterligare några nyheter i sortimentet, men om inte detta ska bli världshistoriens längsta blogginlägg så får vi ta det senare vi ett annat tillfälle.
Hoppas ni fick lite längtan efter sommaren och att möblera vackert utomhus när det väl är dags!

Inredningshjälpen/Anette

4 reaktioner på “ETHIMO – Summer 2015”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.