Iittala – Tapio Wirkkala 100 år

Iittala-celebrates-Tapio-Wirkkala-100-years-2015-bottle

I år är det 100 år sen Tapio Wirkkala föddes, och för er som inte känner igen namnet så var det Tapio Wirkkala som formgav mer än 400 olika glasföremål för Iittala, och är allt sedan dess en stor del av Iittalas designhistoria.
Och jubileum är till för att firas, och 100 år är ju storslaget, inte sant?
I år kommer därför utvalda delar av kollektionen Ultima Thule att relanseras, den enkla men fina Ovalis-vasen kommer i en limiterad jubileumsutgåva med signum, och de färgglada glasflaskorna som ni ser på bilden här ovan är också ett del av 100 års-jubileet.

Iittala-celebrates-Tapio-Wirkkala-100-years-Ovalis-vase Iittala-celebrates-Tapio-Wirkkala-100-years-Ultima-Thule

Glasserien Ultima Thule har jag minnen av från när jag växte upp, jag vill minnas att de glasen och karaffen användes när det vankades kalas hemma hos oss.
Och om jag inte har helt fel för mig, så tror jag nog att de finns kvar hemma hos mina föräldrar ännu idag.

Bilderna i mitt inlägg är pressbilder från Iittala

Inredningshjälpen/Anette

1 reaktion på “Iittala – Tapio Wirkkala 100 år”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.