Mumin

unnamed-1

Under 2015 förenar Arabia nytta med nöje via ett samarbete med Håll Sverige Rent.
Med två specialmuminmuggar som endast är tillgängliga på den svenska marknaden stödjer Arabia Håll Sverige Rent’s kampanj för en renare miljö.
Den första muggen kommer att lanseras den nu 1 mars, och bygger på temat om nedskräpningen som sker i våra hav.

”Muminmamman” Tove Jansson älskade havet och naturen, att värna om miljön var därför en självklarhet för henne. Kärleken till det fria speglas ofta i Mumins värld, inte minst i ”Pappan och havet”.

unnamed-2

Tove Jansson och hennes bror Lars illustrerade redan på 70-talet flera Muminaffischer, exklusivt för just stiftelsen Håll Sverige Rent, bla för en kampanj på temat ”Rädda Östersjön”.

Muggen kommer att kosta 299 SEK och för varje såld mugg doneras 15 SEK till stiftelsen Håll Sverige Rent’s arbete, att sprida kunskap till skolbarn och föräldrar om nedskräpningens påverkan på vår miljö.

Och ännu fler nyheter på Mumin-temat har faktiskt presenterats nu i veckan då Mumin-familjen flyttade in på Junibacken i Stockholm.
Muminfamiljen som älskas av så många barn, finns nu alltså att hälsa på i Mumindalen där man kan betrakta stjärnhimlen i observatoriet, åka rutschkana nedför ett omkullvält träd, åka karusell, fiska, steka plättar, gömma sig i en snäcka, akta sig för Hattiknattar och mycket mycket.

Inredningshjälpen/Anette

1 reaktion på “Mumin”

  • Cari skriver:

    Mumin är inte bara för barn. Tove Janssons böcker om familjen passar väl så bra för vuxna läsare. Det är så filosofiska böcker.
    Men oj så många nya muggar som kommer i vår. Samlar dem och har fler än 50 st.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.