Smaller Objects by Claesson Koivisto Rune

Ännu fler nyheter som premiärvisades under Stockholm Furniture Fair 2015 och som jag hintade om i förväg här i bloggen var Claesson Koivisto Rune’s egna designvarumärke Smaller Objects.
Arkitekttrion Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune lanserar alltså nu det egna varumärket Smaller Objects och det sker i samband med deras 20 års firande som äger rum nu i år.
Smaller Objects omfattar mindre föremål som kommer finnas till försäljning både på den egna hemsidan, hos Asplund och hos utvalda internationella återförsäljare.
Den första kollektionen är formgiven i sin helhet av Claesson Koivisto Rune.

Marfa Light – Marchallhållare
Midnattssolens land har ljus och eld en närmast mytisk innebörd. ”Jag använder marschaller året om, även om min favorittid är att tända dem under långa sommarnätter”, säger Eero Koivisto.¨

S4WYeRUW6PaOFcQRWoJoVjfrx2lC5o-EiGW86m7QAIU,kFYDH_3Lf6QEe0cGYRF0WkmFhZm81M3xLQqi98VP3B8 l_QSpihbevpyKyEGAvvVpCDaisECwlUuJnYptsI2Wqk

Cold Coaster – Glasunderlägg
MWjttSKYmolnjWhseM1env6nzWk04fsllL-m-_WpOJI

LLS4vVtcDKndYRqTZ8pVSVumJc2pyvR2654xoW1SDfY

Longboard – serveringsbrickor

Longboard består av en trio brickor i tre sinsemellan olika storlekar. De är gjorda i bokträ i två färgställningar; neutral respektive värmebehandlad. Asymmetrin är en del av formen och bidrar till att förhöja ett vackert dukat bord ytterligare.

WfchNsWwnVHZJxdDi1iFm8mMcO1KJYbONlU0G54YJoM,-lA4EzUv-0Y4Fqu_7wWaXf6NFkbQyAfuvgDwSbh2sns yx02KFJDv6IzrwHRFFRCCF_R_lb8OIyWLvHiHHw9GlM

Bisque – Värmeljuslykta

TLUHyMx9YNx8MZmZelXkaZBNaUpQRAFhb_jPog6yJ4E-1 siXEMgy30KiirPlNT8TIfRvcZbxmA92-FMJBLKJR8_s

Over Easy – Skärbräda

ltwQNlmKQYaXW3kAzUIOr-gIdwu2Su0kBqdVAbLepXM,_LyecbeHlY_HSIGhblpL1yvAuu0QBlQQWp5P4Ud2HZM se4qiAAnB3cLVBS9-ThRaCl6kUnVWAPpx-4VUjb6ziE

Metropolis – Kudde
Den första Smaller Objectskudden är gjord i textilien Metropolis, som ger en urban känsla. Mönstret pågår utan slut, med stadskartor som flyter in i varandra.
”Kartorna är från städer vi gillar lite extra; Helsingfors, Berlin, Los Angeles, Hong Kong, Rio de Janeiro, Köpenhamn, Barcelona, Moskva, Rom, Milano, Sydney, London, Lund, New York, Aten, Tokyo, Paris, Prag och Stockholm”, berättar Mårten Claesson.

WsWsHJzrD5Cl3lkz5xieacrCXEW7bCTPuE0JgV4Abps

Parsley, Sage, Rosemary and Thyme- Örtkruka
En perfekt örtkruka att ha i köket på köksbänken för att enkelt och snyggt kunna förvara sina färska örter nära till hands vid matlagningen.
Krukan är smart anpassad så att örterna går att sätta ner direkt med den svarta krukan i som medföljer när man köper dem i mataffären.

Ih2d14N94iySNGkMYW_p9jXActxXLnBTOCyIo7xZf9g DTkMVhWeRnPTuRJYryN4lxsu4Uy1AfJJ8dPaHmaLty4

Stockholm New – Hussiffror
Det här är klassisk typografi med en nutida twist, formgivna av Claesson Koivisto Rune i samarbete med branding- och design-kommunikationsbyrån BrittonBritton.
Porslinssiffrorna 0-9 formgavs först som rumsnummer till det femstjärniga Nobis Hotel i Stockholm, men de passar lika bra som fasadsiffror till hus.
Det finns en liten, men högst medveten skillnad i storlek som understryker den naturliga variation som finns i glaserad keramik.

t7bJGK3_DWysgYaZimwQBT7GPRBfHxS8t4o2unp8zEQ

Inredningshjälpen/Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.