Entréutställningen på Sthlm Furniture Fair 2015

FullSizeRender-47 FullSizeRender-45

Ytterligare en presentation av Ilse Crawford, årets hedergäst vid Stockholm Furniture Fair 2015 känns i överflödigaste laget eftersom jag har skrivit spaltmeter om den fantastiska inredningsdesignern Ilse Crawford under de senaste veckorna.
Men att visa bilder från den fina entréutställning som Ilse hade skapat på mässans entrétorg känns ju som en självklarhet!

Som ni ser har jag strukit över ordet entréutställning här ovan, och det beror helt enkelt på att det här var ingen utställning i den vanliga bemärkelsen.
Tvärtom.

FullSizeRender-41 IMG_0865 FullSizeRender-46 IMG_0955

IMG_0953 Ilse Crawfords skapelse, en härligt inbjudande lounge där människor samlades och hade möten, samtalade, vilade trötta fötter och skrev små lappar att hänga upp på de finurliga kork-anslagstavlorna som omgärdade loungen, var så mycket mer än en utställning.
Man kan säga att det handlade mer om själva inställningen till inredning och design, om hur vi formar och lever våra liv med och igenom allt det som vi omger oss med.
Om hållbarhet, kärleken till de enkla vardagstingen och, ja jag skriver det igen, att våga inreda så att det stämmer överens med ens egen personlighet.

Enkelt och vardagsnära, en lounge som kändes varm, bekväm och välkomnande, precis så som jag upplever att allt som Ilse Crawford har rört vid känns.
Jag har besökt Mathias Dahlgren’s båda restauranger på Grand Hotel, Ett Hem och den här loungen, och allt känns som sagt down to earth och vänligt att vistas i.

FullSizeRender-44 FullSizeRender-48 FullSizeRender-42 FullSizeRender-49 IMG_0856

Jag applåderar.
Jag är så himla imponerad av hur Ilse Crawford lyckas skapa miljöer som känns fullkomligt självklara, ja som om de alltid har funnit där och alltid kommer att leva kvar.
Jag såg även att Ilse själv in person var på plats i loungen och var nästan som en del av installationen, vilket också känns genuint och äkta tycker jag.

Inredningshjälpen/Anette

3 reaktioner på “Entréutställningen på Sthlm Furniture Fair 2015”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.