Ringar på vattnet

Idag är så klart oerhört glad för den uppmärksamhet, och de ringar på vattnet som spridit sig sedan jag skrev mina inlägg i veckan som passerade i det viktiga ämnet kopiering av designprodukter.

Skärmavbild 2015-02-01 kl. 23.51.50
Skärmdump från Trendenser

Saxat ur gårdagens inlägg här hos mig för er som missade:

i wish header

Och sist men absolut inte minst, en stor innerlig önskan om att bloggare, och då framförallt inredningsbloggare, kunde sluta upp omedelbart med att marknadsföra företag som säljer kopierade designprodukter.
Att uppmana till köp av sådana produkter, speciellt om man är intresserad av inredning och design är helt enkelt ofattbart ur mitt perspektiv.
Det är beklagligt och så himla urbota dumt, inte minst eftersom det faktiskt är ett lagbrott mot Upphovsrättslagen och förbjudet att sälja sådan produkter i Sverige (de här produkterna skickas från UK).
Dessutom, om vi ska gå in på själva skräpet som säljs, så är de produkterna (kopiorna) kvalitetsmässigt inte det minsta jämförbara med de originalprodukter som de kopierar utan fejk rakt igenom och ingenting annat.
Den nya stora aktören heter Voga.com (nej jag vill absolut inte länka till ett sådant företag no matter what) och senast som det begav sig så gick det så här och så här.
Både annonsplatser (bloggare) och konsumenter borde unisont totalbojkotta sådana företag, åtminstone om jag får bestämma.

Inredningshjälpen/Anette

5 reaktioner på “Ringar på vattnet”

 • Linda skriver:

  Hej,

  Nu är det ju så att Voga har licens på de produkter de tillverkar. Så de klassas faktiskt inte som kopior.

  • Inredningshjälpen skriver:

   Linda.

   Ditt påstående är helt fel, att sälja sådana produkter är en brottslig handling enligt svensk lag.
   Och om du som som innehavare av en sådan produkt försöker sälja produkten/kopian på andrahandsmarknaden så är även detta en brottslig handling.

   Anette

 • Nini Tjäder skriver:

  Ibland kan man som bloggare inte styra över vilka annonser som visas om man valt att ha någon funktion for annonser på sina sidor. Man riskerar alltid att några dyker upp från de företag som saluför kopior. Likaså risker de att visas för besökaren om densamma/densamme har surfat på exempelvis inredning/möbler/designföremål etc. Svårt att styra över. Enda sättet är väl om man har manuellt inlagda annonser utan automatfunktion för annonseringen, som man tar betalt för att lägga upp.

  • Inredningshjälpen skriver:

   Det låter mycket märkligt att ett annonsbolag skulle lägga upp annonser på någons hemsida som vederbörande inte kan styra över, aldrig hört talas om liknande.
   I detta fallet rör det sig definitivt inte om det scenariot (om det mot förmodan skulle förekomma) utan om medvetna annonskampanjer och samarbeten där bloggare har tävlingar i samarbeten med det nämnda företaget, uppmanar sina läsare att följa företaget via Facebook samt anteckna sig för företagets nyhetsbrev.

   Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.