My Wish List – 02

Ny månad ny önskelista.
Jag kan faktiskt inte riktigt fatta att januari redan har passerat och att årets kortaste månad påbörjas idag.
My Wish List för februari bjuder på lite gott och blandat och längst ner hittar ni inläggets sista önskan som är något som jag verkligen brinner för.
Läs gärna mitt bidrag (och uppmaning) till kampen mot vidriga företag som säljer kopierade designprodukter!

unnamed-1 unnamed-2

Allra högst upp på min önskelista står obönhörligt en semesterresa (lååång) till varmare breddgrader med endast sol och bad på agendan.
Varenda cell i min kropp skriker efter avkoppling, värme, sand mellan tårna och
härliga bad.
Det var ju allt för länge sedan sist, och jag hade inte haft någonting alls emot att åka antingen hit eller kanske hit, härliga platser som jag har besökt förut.
Bilderna här ovan knäppte jag för 2 år sedan när jag var HÄR.

Blå-Elements_dyb-tall_660 2589605_1_660

Blåvitt porslin kan jag bara inte få nog av just nu!
Jag har redan en hel del i min samling, men storfavoriten att komplettera min redan befintliga uppsättning med, är Royal Copenhagens otroligt fina Blue Elements.

Skärmavbild 2015-02-01 kl. 13.28.00

Också maten på faten.
Kanske blir februari den månaden då jag äntligen får tummarna loss att beställa hem en matkasse i veckan så att vi får mer variation, och vem vet kanske till och med lite bättre matvanor än vad vi har idag.
Vad bli det för mat? Denna eviga fråga som alltid känns som ett gissel och som oftast besvaras med dålig fantasi.

Skärmavbild 2015-01-07 kl. 00.28.46

Den här lampan önskade jag ju mig även förra månaden och den lär hänga med som ett stående inslag här på min önskelista tills jag har den i min ägo, så himla gärna vill jag ha en alldeles egen Gatto.
So, get used to it!

Skärmavbild 2015-01-31 kl. 14.04.26

Vårt nuvarande matbord är från 1800-talet, jag älskar det å ena sidan och hatar det å den andra sidan.
Det är vackert som få med all sin charm, och ni kan ju bara tänka er hur många middagar som har ätits vid det bordet från då till nu.
Men det är även opraktiskt som tusan och därför har jag börjat leta efter en fin ersättare till vår trotjänare.
På Formex spanade jag tex in matbordet här ovan av vitlaserad ek som kommer från norska Ygg og Lyng, visst kunde det väl det vara tjusigt?

Skärmavbild 2015-01-30 kl. 18.49.56 Generate.ashx Skärmavbild 2015-01-30 kl. 18.48.24

Också självklart, iallafall för mig, lite finfina saker på temat ”att inreda med växter” som man kanske kan säga att jag har snöat in lite på just nu.
En sån där fin korg till mitt fikonträd eller kanske hellre att jag skulle plantera det i en cylindervas modell större, det har jag sett och det var ju hur fint som helst.
Vasen Äng från Klong, den rektangulära modellen (det finns även en rund modelll) skulle passa så himla fint i vårt burspråk i vardagsrummet där förnsterbrädorna är lite i smalste laget.

i wish header

Och sist men absolut inte minst, en stor innerlig önskan om att bloggare, och då framförallt inredningsbloggare, kunde sluta upp omedelbart med att marknadsföra företag som säljer kopierade designprodukter.
Att uppmana till köp av sådana produkter, speciellt om man är intresserad av inredning och design är helt enkelt ofattbart ur mitt perspektiv.
Det är beklagligt och så himla urbota dumt, inte minst eftersom det faktiskt är ett lagbrott mot Upphovsrättslagen och förbjudet att sälja sådana produkter i Sverige (de här produkterna skickas från UK).
Dessutom, om vi ska gå in på själva skräpet som säljs, så är de produkterna (kopiorna) kvalitetsmässigt inte det minsta jämförbara med de originalprodukter som de kopierar utan fejk rakt igenom och ingenting annat.
Den nya stora aktören heter Voga.com (nej jag vill absolut inte länka till ett sådant företag no matter what) och senast som det begav sig så gick det så här och så här.
Både annonsplatser (bloggare) och konsumenter borde unisont totalbojkotta sådana företag, åtminstone om jag får bestämma.

Inredningshjälpen/Anette

2 reaktioner på “My Wish List – 02”

 • Frida Thornberg skriver:

  Åh kunde inte hålla med dig mer ang kopiorna. Blir så satans trött. Ser dessutom att en av de bloggare som valt att samarbeta med företaget snott en bild av mig – på min äkta lampa och använder den för att marknadsföra detta företag. Såklart utan bildkälla. Kontaktade bloggaren och bad henne omedelbart ta bort min bild – fick till svar att det var företaget som levererat bilden till henne! Vet inte vad jag ska göra… Vill verkligen inte att min bild är med och marknadsför kopior!

  Frida

  • Inredningshjälpen skriver:

   Riktigt dåligt, det där ska du inte acceptera under några omständigheter.
   Stå på dig!

   Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.