Bäddar med sängkläder av linnetyg.

linne_lakan2

Senast jag vågade mig på att haka på senaste trenden inom
sängkläder, sängkläderna av t-shirt tyg, då blev det inte
ett särskilt lyckat resultat.
Åh, det var damm från sängkläderna i hela sovrummet, det
kliade på kroppen, och trots ihärdigt tvättande och tork-
tumlande så blev det inte bättre.
Sänkläderna hamnade på soptippen och sedan dess har vi
i vanlig ordning bäddat med svala klassiska bomullslakan.
Så.
När jag nu noterat att många hänger på och bäddar med
sängkläder av linnetyg, ja då väcks såklart min nyfikenhet
igen, samtidigt som jag har det förra missödet i minnet.
Men visst ser det mysigt, skönt och fint ut?

linne_lakan8
*lånade foto från Sköna Hem

Är det någon av er läsare som har linnelakan och kan säga
hur det känns att sova i sådana jämfört med vanliga lakan?
Jag är frestad att prova och i så fall tänkte jag beställa de
här från HM Home
, eftersom de är lagom i pris för ett litet
experiment.

Inredningshjälpen/Anette

6 reaktioner på “Bäddar med sängkläder av linnetyg.”

 • Jess skriver:

  Syrran köpte från Beach House och det var ludd överallt, hur länge som helst. Säljaren sa att de inte skulle damma/fälla men efter 10 tvättar så yrde det fortfarande omkring. Sköna att sova i, absolut, men huset såg alltid ostädat ut..inte kul alls.
  Kram Jess
  http://www.annorlundaunderbara.com

  • Christina skriver:

   Inte så svårt att räkna ut eftersom många svenska och norska bloggare just nu skriver om just Beach House (höjer dom till skyarna) som de troligtvis fått gratis.
   Betyder för mig en varning, köp inte dessa sängkläder.
   Sen så tycker jag att H&M Home har en hög kvalitét på sin frotté och jag tackar Inredningshjälpen för tipset om lakan i linne:)

 • Anna Hellgren skriver:

  Hej! Våga testa linnelakan. Vi har haft de från HM Home i ca 4 år nu och jag tycker fortfarande att de är underbara. Vi har ljusrosa och färgen har hållit sig fint, trots många tvätt och torktumlingar.

 • Margareta Widell skriver:

  Hej, har linnelakan från Mille Notte o trivs utmärkt att sova i dessa. tycker det blir en aning mer ”damm”, men den smällen tar jag. Är snygga att se på också, eftersom inget överkast döljer härligheten.
  Margareta

 • Anita Dahllöv skriver:

  Hej. Jag var ju tvungen att googla då jag upptäckte att hela lägenheten täcktes av ett ljust ludd. Kommer från linnesängkläderna! Är så besviken…kostade på mig fina som jag inte nu vill använda! Kan inte rekommendera linne…hjälper det verkligen om man tvättar dem många gånger…./Anita

 • Pernilla skriver:

  Hej, Jag köpte jättefina/ snygga linnelakan, Candice från Ellos för ett år sedan. Är osäker på kvaliteten för de luddar så fruktansvärt mycket! Vi har ludd överallt. Nu försöker jag tvätta och torktumla dem om och om igen men det är lika mkt ludd varje gång. Läser på nätet att riktig lime inte ska ludda så frågan ör om dessa är ok. Känns inte hälsosamt att andas in. Funderar på att prova linnelakan från H&M, då jag hört att de inte luddar, så vi får hoppas på det. /Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.