Designhotell – Årets favoriter!

av | sep 18, 2018 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate, Hotelldesign

*Inlägget är skrivet i samarbete med Tripadvisor*

Jag älskar ju att resa som du säkert vet och är ganska så noga med de hotell som jag väljer att bo på.
Man kan säga att det är en liten process innan jag bokar där jag tar reda på vilka hotell som finns i den stad eller plats dit jag ska resa, främst designhotell om det finns, läser recensioner på Tripadvisor, kollar var det är billigast att boka osv innan jag väl slår till.
Medan värt kan jag söka för det finns väl inget tristare än att se fram emot en resa och sen när man väl är där så visar det sig att hotellet inte riktigt var som man hade tänkt sig?
Idag tänkte jag visa några av de hotellfavoriter som jag bott på hittills under året, en del återkommande sådana som vi bott på flera gånger och gärna återvänder till när vi får tillfälle.

Först ut en stående favorit i Stockholm som jag återkommer till igen och igen.
Har du en gång bott på Hotel Diplomat så vet du vad jag menar.

Nästa favorit i repris är The Qvest i Köln, ett gammalt kloster som gjorts om till ett litet boutiquehotell, ett hotell som jag älskar och har bott på flera gånger sedan det öppnade.
Vi bodde på The Qvest i januari och i oktober har vi bokat in oss igen!

Nyrenoverade Hotel Strand har vi också bott på flera gånger och om en vecka ska jag faktiskt checka in där igen.
Älskar de nyrenoverade rummen i den gamla delen, så himla härlig känsla i de rummen och dessutom har de riktigt bra mat i deras restaurang.

Under designveckan i Milano i april bodde vi i år på härliga Armani Hotel, ett designhotell med internationell stil, ett härligt SPA högst upp och i samma byggnad finns även den japanska restaurangen Nobu.
Armani Hotel ligger verkligen i bästa kvarteret när det gäller lyxshopping och de bästa restaurangerna, helt perfekt med andra ord!

Snabbt vidare till en västkustpärla som jag också bott på några gånger, nämligen Strandbaden i Falkenberg.
Ett så himla populärt SPA-hotell med god mat, ja inte minst deras bruncher är supergoda!

I Stockholm eller närmare sagt ute vid Nacka Strand finns Hotell J, ett mysigt hotell om man känner för att bo en liten bit utanför själva stan när man är i Stockholm.
Kan varmt rekommenderas för mesigheten och den familjära avslappnade stämningen där.

Tidigare i år hade vi även en härlig SPA-vistelse på Yasuragi , ett hotell som är väldigt omtalat och omtyckt bland alla som gillar SPA och den japanska stilen som genomsyrar hela stället från inredningen, maten och baden såklart.
Ett riktigt fint ställe som nyligen fått ett ansiktslyft dessutom och hit vill jag gärna åka snart igen.

Jag älskar att resa till Asien, och vi åker nog dit minst en gång per år i runda svängar.
Ovan ser du bilder från The Barai Suits i Hua Hin Thailand som vi bodde på för andra gången nu i år.
Ett helt magiskt ställe som är en del av ett större Hyatt Hua Hin , i Barai delen får dock bara vuxna bo och där finns endast 10 olika sviter så de är magiskt at vara där.
Bokar man in sig där så ingår det dessutom en timmes massage i deras helt fantastiska utomhus-SPA som är det finaste jag någonsin upplevt.
Maten där är också något i hästvägar, ja glöm inte att äta deras brunch om du är där!

Under samma resa bodde vi även på relativt nyöppnade Marriott Hua Hin som också var ett härligt hotell, om än lite mera buzy än det nyss nämnda.
Allt sånt här kan man ju försöka ta reda på genom att läsa recensioner som andra som bott där har skrivit på Tripdavisor, men ha i åtanke att vi har ju alla till mans olika referensramar så det gäller att läsa flera recensioner och även att ”läsa mellan raderna” i bland.

I somras bodde vi på det fina lilla Slipens Hotell i Fiskebäckskil, ett jättemysigt litet hotell där de olika 15 rummen är inredda och tillägnande en person som bott och verkat i den lilla orten.
Bo där för att insupa västkustens bästa bad, en supergod frukost och omgivningar ”to die for”!

I Fiskebäckskil ligger även det lite större hotellet Gullmarsstrand som ligger bokstavligen i havet och där finns badbryggor, Sinnenas Havsbad och magiskt god mat som serveras i deras restaurang.
Badhuset och den varma lilla poolen i kombination med deras hummermeny som serveras nu under hösten finns på min önskelista.

Snabbt vidare till det sprillans nyöppnade designhotellet där vi bodde nu bara för några veckor sedan.
Wow, dit vill jag gärna åka igen när tillfälle ges och extra plus i kanten för att det var barnfritt hotell och att det bara tar 3 h att flyga till Zakynthos samt 20 min med taxi till hotellet.

Göteborgsfavoriten nummer ett är Radisson Blu Riverside Hotel där vi har bott en hel massa gånger och det alltid lika härligt att komma tillbaka dit igen!
Dessutom har de en helt magisk takterrass med SPA och Relax, ja ett grymt ställe!

Och ännu ett Göteborgs-tips till dig som kanske ska åka med barnen till Liseberg eller något evenemang på Scandinavium eller Ullevi, Scandic Opalen har fått ny tjusig inredning och riktigt god mat i den fina restaurangen.

Sist men inte minst så vill jag tipsa dig om Nääs Fabriker som vi bodde på alldeles nyligen. Så himla härlig ställe med fina rum, magiskt god mat och även här badmöjligheter i badhus och i sjön alldeles nedanför.
Hoppas att du gillade denna hotell-inspiration som blev till ett väldigt mastigt inlägg med en många bilder.

*Samtliga bilder är tagna av Inredningshjälpen

1 kommentar

  1. Marina

    Hej!
    Tack för fantastiskt fina, inspirerande och bra hotell recensioner / tips! Ja, vi har ju alla olika referensramar som du skriver, men jag märker a du har god smak enligt mig, så jag tar gärna till mig dina tips! Du/ ni verkar ju resa mkt o bra a du researchar, jag orkar / hinner oftast inte göra det varje ggn man reser till en ny plats, jo så klart vilket område etc, men inte alltid vad andra skriver! Och hotellets bilder kan man heller inte lita på alltid, förhör fint a få det från ngn opartisk, så tack igen ! Kul m budgetklänningarna oxå

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *