Jotun Lady presenterar ”Identity” Färgkartan 2019

av | aug 28, 2018 | Veckans Inredningsnyheter


12083 Divine

I förra veckan var jag ju inbjuden till en middag där Jotun Lady presenterade deras färgkollektion för 2019, berättade om trenderna inför det kommande året osv.
En riktigt trevlig kväll som ja bloggade om HÄR och idag har jag äntligen fått de fina inspirationsbilderna som visar kollektionen så dem vill jag gärna visa dig.


12078 Cofomfort Grey + 1622 Reflex


12078 Comfort Grey

”I en modern tillvaro, där mycket pockar på vår uppmärksamhet, blir hemmet ett av få ställen där vi helt och fullt kan uttrycka vilka vi är. När livet hastar fram, bör hemmet vara en trygg hamn – ett ställe där vi kan vara oss själva och berätta vår historia. Hemmet blir ett uttryck för vår identitet.”
Dessa betraktelser utgör grunden för idén bakom det nya globala färgkonceptet från Jotun. Det senaste året har Lisbeth Larsen, Global kulörchef på Jotun, lett ett omfattande samarbete med färg– och trendforskare på en internationell nivå. Resultatet är färgkonceptet IDENTITY, som i Sverige lanseras genom LADY. Färgkartan utforskar tidsenliga färger som återspeglar trender och tendenser inom modern, urban livsstil.
Färgkartan LADY IDENTITY presenterar en palett besående av 28 vackra färger, många av dem helt nya, som är testade och utvecklade av färgexperterna på Jotun.


7629 Antique Green + 7613 Northern Mystic


7629 Antique Green


7628 Treasure


7627 Refresh

Jag som inte är så förtjust i de röda, gulbruna ganska mastiga kulörerna som syns så mycket just nu älskar den kommande färgkollektionen med massor av beige, gräddvita och grågröna nyanser.
Kulören ovan heter och detta är helt klart en av mina personliga favoriter ur kollektionen som har delats in i tre olika grupper Calm, Refiend och Raw

Calm-paletten består av moderna neutraler, både gyllene beigetoner och varma gråtoner. Den innehåller också vackra nyanser av rosa och aprikos, och en helt ny accentfärg: 12074 Peachy.

Refined–paletten innehåller en rad nya färger, både vackra gröna nyanser och tidsriktiga gyllengula toner. Här finner vi igen några av de grå neutralerna samt accentfärgerna 7163 Northern Mystic och nya 3377 Slate Lavender.

Raw-paletten bjuder på utvalda grå neutraler, vackra nyanser av aprikos, tidsenliga gröna toner och jordnära, gulaktigt röda färger. Paletten innehåller också två helt nya accentfärger, 12074 Peachy och 20118 Amber Red.


3377 Slate Lavender


20120 Organic Red


20120_Organic Red + 0394_Varmgrå


12078 Comfort Grey + 2024 Senses


12074 Peachy


7628 Treasure Raw

Det här var bara ett axplock av alla de fina och inspirerande bilderna som har stylats av Kråkvik & Dorazio och fotograferats av Line T Klein .
Nu är jag faktiskt riktigt sugen på att skapa lite förändring hemma hos oss med hjälp av färg, kanske blir det något åt det gräddvita hållet denna gången, det är ju så snyggt.

*Pressbilder Jotun

1 kommentar

  1. Tone grave

    Hei! Vi har malt TV stuen i valmuefrø, kjøkkenveggene i fargen laurbær. I stuen som er en forlengelse av kjøkkenet har vi fargen tidløs. Vi har tenkt å male hangen. Vi har lysegrå fliser på gulvet, lys eiketrapp, hvitt klesskap. En ikea kommode i sort og en benk i sort. Hvilken farge ville du hatt på veggen i gangen. Kunne Soft teal, soft ski eller senses (rosa) passet i gangen? Eller den mørke Northern Mystic? Mvh tone H grave

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *