Välkomna Hösten

av | aug 27, 2018 | Annons, Sponsrat inlägg/reklam

*Sponsrat inlägg*

Sista veckan i augusti är snart kommen och den här underbara sommaren börjar lida mot sitt slut. För egen del känns det både bitterljuvt och välkomnat. Det känns förvisso tråkigt att säga hej då till ljumma kvällar, uppfriskande dopp mitt i veckan och middagar som enkelt slängs på grillen. Jag är dock samtidigt sugen på att ta mig an hösten.
Hösten är den perfekta årstiden för nystart, förändring och nya rutiner enligt mig. Det är nu du sätter ribban för hur du vill ha det resten av året. Vad är då mer lämpligt än ett inlägg dedikerat till hur jag välkomnar hösten in i hemmet med några enkla, effektiva åtgärder?
I samband med att sommargarderoben stuvas undan till förmån för mer påklädda alternativ brukar jag göra en ordentlig rensning av mina garderober. Jag brukar gå tillväga enligt en trestegsmodell vid mina rensningar.

I ett första steg drar jag ut allt ur respektive utrymmen för en god överblick över vad jag faktiskt har. Här passar jag även på och rengör alla dammiga ytor och stoppar in malpåsar lite här och var. I ett andra steg sållar jag kraftigt, och försöker att inte vara så kinkig och sentimental gällande mina ägodelar. Huvudregeln – som jag lärde mig av en australiensisk organisationsexpert på TV – är att allt som inte använts på ett år ska bort. Tredje steget är det roligaste enligt mig, vilket går ut på att hänga in alla kläder på nytt på vackra galgar och enligt färgskala.
Det är viktigt att hålla modet uppe då rensningen kan vara både arbets- och tidskrävande.
Jag brukar därför unna mig en mer lättsam, rolig och avkopplande aktivitet när jag väl är klar, inte sällan innebär det för egen del att krypa upp i min favoritfåtölj för att spela lite spel på Maria Casino.
Med hösten gör även en helt ny vacker färgpalett entré i naturen. Gult, skogsgrönt, orange och rött är kanske inte färger som passar helt och hållet i ditt hem men som accentfärger kan dessa verkligen lyfta ett hem. Passa på och investera i filtar, doftljus, tavlor och gardiner i en mer murrig färgskala och sprid ut dessa i ditt hem för ökad mysighetsfaktor. Passa även på att klippa av några härliga kvistar från trädgården och sätt i vaser för att jämna ut skillnaden mellan inne och ute på ett elegant sätt.

Kommentera gärna hur ni gör för att välkomna hösten i hemmet nedan!

1 kommentar

  1. Liss Olsson

    Trodde verkligen inte du skulle rekommendera någon till spel. För vissa hamnar i en ekonomisk konkurs. Även om en högvinst kan behövas för att köpa en del av det du visar. Jag ser det visserligen som ren inspiration.
    Mvh Liss.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *