Att visa lite till från Slipens Hotell

av | jul 10, 2018 | Hotelldesign

Vi är som sagt hemma i Malmö igen efter att ha spenderat nästan en hel vecka på ljuvliga västkusten där vi bodde på det superhärliga lilla hotellet Slipens Hotell som ligger i den pyttelilla byn Fiskebäckskil som ligger i inte så långt från Lysekil
Vill man kan man ta färjan över dit, men frågar d mig så stannar jag heller kvar i ”Fiskebäcken” som jag döpt om det till haha, som består av en massa fina sekelskifteshus med prunkande trädgårdar, hav så långt ögat kan nå, en hamn som heter Lyckans Slip, Brygghusets Krog också det stora konferenshotellet Gullmarsstrand där vi bodde tidigare nu i sommar.
Mer sommaridyll får man leta länge efter, och inte blev det ett dugg sämre av att vi lyckades med att pricka in en av de finaste sommarveckorna så här långt, nu är ju vädret lite mer gråmulet och lite regnigt.

Slipens hotell har bara 12 rum och samtliga är inredda i olika stilar och har även tillägnats en speciell person som levt och verkat i Fiskebäckskil under forna dar.
Vi bodde första nätterna i Sander Johanssons rum som jag visat HÄR, och de resterande i den andra sviten som tillägnats rodderskan Regina Andersson.
Så himla lyxigt att få bo i de bästa rummen med hundarna, det hör verkligen inte till vanligheterna så det ger vi ett stort extra plus i kanten för.
Sviterna låg brevis varandra med korridoren emellan så det var inget problem att flytta alla sakerna, och nu tänkte jag ta dig på en liten husesyn i den fina sviten!

Sviten är som sagt uppkallad efter Regina Andersson som sig tidigt med skepparen Karl-Johan Andersson, och de två byggde 1878 ett hus på östra sidan av Fiskebäckskil.
Året därpå, när deras gemensamma son Karl endast var nio månader gammal, miste Karl-Johan livet till sjöss och därefter var Regina tvungen att ta hand om försörjningen av familjen på egen hand och arbetade bli som rodderska i 28 år och rodde badgäster från sundet
Och även om vi gillade den första sviten jättemycket så var det nästan som en aha-upplevelse att komma in i den andra sviten, ja här fick jag verkligen konkret bevis på att hur färgsättning, hur ljuset faller in i rummet, möbleringen och hur sängen stod placerad osv verkligen påverkar oss mer än vad vi kanske anar.
I Reginas-svit kändes det typ ännu mysigare och skönare att vara i jämförelse med den första, och här jag sov betydligt bättre på nätterna!

Nästan samma inredningsstil men med en mera feminin touch, lite andra kulörer med vinrött som tonsättare, och även här en massa fina inredningsdetaljer, växter osv att vila ögonen på om man nu lyckats se sig mätt på utsikten utanför.

Personligt inredda och mysiga rum som inretts av arkitektfirman Oddbirds, och dessutom med en lite fin historia att berätta till varje, så genomtänkte och fint på alla sätt och du kan läsa mer om vår svit och kika på de andra 11 rummen HÄR.
Härligt med en superskön säng från Carpe Diem, loungedel med soffa och fåtöljer och inte minst två balkonger!

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *