På Gullmarsstrand

av | jun 14, 2018 | Annons, Hotelldesign, Sponsrat inlägg/reklam

*Inlägg skrivet i samarbete med Gullmarsstrand*

I förrgår checkade vi in på Gullmarsstrand som är ett helt fantastiskt hotell med en helt magisk inramning av den gulliga orten Fiskebäckskils fina sekelskifteshus å ena sidan och den Bohuslänska skärgården å den andra.
Ja, som inbiten skåning blir man ju helt stum av förundran över att platser som dessa ens finns på riktigt och hoppas att mina bilder kan göra det hela rättvisa, men som så ofta så är det inte så lätt att förmedla den där exakta känslan eller upplevelsen av att faktiskt vara där.
Jag tänker så klart på dofterna, måsarnas skrik kontra total tystnad, surret från båtarna, havets glitter, känslan av att kunna bada så mycket man vill och att bokstavligen kunna hoppa i direkt ifrån hotellrummet, den magiskt goda maten som serveras i Restaurang G, hotellfrukosten som är utsökt inte minst tack vare rabarberkompotten och det hembakta varma brödet….
Helt underbart!

Kommer man landvägen till Gullmarsstrand så rullar först igenom den lilla orten Fiskebäckskil med dess helt sagolika sekelskiftes hus med snickarglädje och prunkande trädgårdar innan man till slut kommer fram till havet igen och möts av hotellets vackra byggnader.
Mer moderna än nyss nämnda sekelskifteshus som du ser, men de passar ändå in förvånansvärt fint i bilden som etsar sig fast på näthinnan.
Och om du tycker att du känner igen det hela en smula, så är det säkert eftersom den senaste säsongen av den populära TV-serien Saltön skriven av Viveca Lärn till viss del spelades in på Gullmarsstrand .

Hotellet består av vackra låga byggnader i minimalistisk nordisk stil, med uteplatser där vackra grånade teakmöbler, en SPA-avdelning, badhus, badbryggor, en uppvärmd ”sittpool” en fantastisk restaurang med underbar mat, konferensmöjligheter osv radas upp och förbinds längs med vattnet med hjälp av bryggor och uteplatser.
Ett familjeföretag som drivits av 3 bröder i mer än 40 år och som utvecklats under tidens gång, bla med hjälp av inredningsdesign gjord i i olika etapper i samarbete med Wingårds Arkitekter och därefter Claesson Koivisto Rune.
Överallt på hotellet kan man spana in massor av fina designmöbler och inredningsdetaljer, belysningsarmaturer osv av namnkunniga designers, och extra kul är det såklart att de har våra fina solsängar av teak från Ethimo stående på deras allra nyaste badbrygga som stod klar förra våren.

Hotellets stora och mycket goda räkmacka får du inte missa om du är på Gullmarsstrand, en av de godaste som jag har ätit.

Jag ska inte trötta ut dig med en massa fakta, bilderna talar ju sitt eget språk hoppas jag, och hit till Gullmarsstrand åker man för en upplevelse extra allt och för total avkoppling, ja jag personligen som har svårt att stressa ned har sällan upplevt en sån totalt avkopplande känsla som det är att vistas på Gullmarsstrand.
Nära havet och naturen, ögon och öronbedövande, och bara en sån detalj som att soma in och vakna upp till ljud av vågskvalp och fiskmåsar är ju som balsam för själen.
Jag lovar.

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Inredningsnyheterna v.05/2019

    […] du att jag besökte Fiskebäckskil och ljuvliga Gullmarsstrand förra sommaren? En riktig Västkustpärla 0 meter från havet  som förvandlats under 40 år […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *